Diegem Sport
sniSK Sint-Niklaas
Datum: 22/09/2007 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion Diegem
Diegem zorgt voor grootse stunt
Diegem zorgt voor grootse stunt
Foto: © SC

Alweer sensatie op Diegem Sport zaterdagavond. Een uitzichtloze 0-3 situatie na een halfuur nog ombuigen tot een oververdiende 4-3 overwinning, weinig ploegen doen het groenwit na! FCN Sint-Niklaas incasseerde zo wederom een zware slag.

De partij startte in evenwicht. Diegem ving de technisch begaafde tegenstander op en Maarten De Schepper schoot een eerste mogelijkheid vanuit een scherpe hoek over doel. Peter Vandenbossche (spierverrekking) werd vervangen door Omar Goundafi en niets liet vermoeden dat Diegem een wel zeer bittere pil te slikken zou krijgen. Na goed een halfuur spelen stond de 0-3 op het bord. Een vrijschop van op de zestien meter werd door Ahmet Gaye hard en precies in de linkerhoek geschoten. Rory Hegelmeers rondde een mooie actie van Belfassi af en diezelfde Amine Belfassi schoot na een hard duel, waarbij doelman Clepkens fel gehinderd werd, de afgeweerde bal in doel.

Diegem gaf zich echter niet gewonnen. Met een grenzeloos karakter slaagde het erin de scheve situatie nog voor de rust recht te zetten: Hendrik Reynaert, een dijk van een wedstrijd spelend, kopte een scherpe hoekschop van Medard binnen en Omar Goundafi scoorde het doelpunt van de hoop na een afgeweken schot van diezelfde Medard.

Sint-Niklaas moest aangeslagen de kleedkamers opzoeken en kon zich in de tweede helft nooit herstellen. Een losgeslagen Diegem verhoogde de druk en dwong een karrenvracht hoekschoppen af. Een vrijschop van Tom Ytebrouck werd door Kenny Jacobs aan de tweede paal binnengekopt: 3-3 en heel Diegem voelde de stunt in de lucht hangen. Na nog een kans voor een alomtegenwoordige Omar Goundafi, een poging van Hendrik Reynaert op de kruising en Tom Ytebrouck die net naast schoot, was het alweer Reynaert die een hoge bal verlengde tot bij Pieter Jacobs, die aan de tweede paal binnentikte. Clepkens verwerkte nog een kopbalpoging, maar de sensationele winst van Diegem kwam niet meer in gevaar.
 
Na 7 op 9 mag Diegem volgend weekend even gas terugnemen. De grillen van de kalender in derde A voorzien een vrije speeldag voor groenwit. Niemand in Diegem die hierom maalt, die een eerste feestje bouwen en rustig 14 dagen nagenieten. FCN Sint-Niklaas blijft met 1 op 9 vanonder hangen en moet volgende week de drie punten thuis houden tegen Standaard Wetteren wil men uit de degradatiezone geraken.