Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion Diegem
Aalst zet ambities kracht bij

DIEGEM – Eendracht Aalst heeft zijn ambities als titelkandidaat kracht bijgezet. De promovendus ging met 3-0 gaan winnen op het veld van Diegem Sport. Voor Diegem de eerste nederlaag in vier wedstrijden dus van een mislukte start kan men ook hier moeilijk spreken.

De partij startte evenwichtig en Diegem ving Aalst goed op. Men recupereerde veel ballen op het middenveld, maar kansen waren er amper te zien. Na 20 minuten schakelde Aalst, onder regie van een uitstekende Thomas Troch, een versnelling hoger en Diegem kon in die fase enkel maar verdedigen. Clepkens kwam prima tussenbeide bij enkele ballen tussendoor en had een supersafe in huis op een vrijschop van Claessens. Ook Pieter Jacobs haalde met de kop een bal van de lijn. Pech voor Diegem rond het halfuur. Kay Knipping moest het veld verlaten met een enkelblessure en werd vervangen door Cedric Medard. Tien minuten voor de rust viel het doelpunt dan toch. Thomas Troch, alweer hij, sneed naar binnen en vond daar even de ruimte om enig mooi de bal in de verste hoek te plaatsen. De miserie stopte daar nog niet voor Diegem, want twee minuten voor de rust moest Maarten de Schepper met een ernstige knieblessure afgevoerd worden.

In de tweede helft wou Aalst de klus snel klaren. Het tempo ging nog wat hoger en Clepkens moest in de voeten van Nguekam. Toen de storm wat luwde kwam Diegem een aardig woordje meepraten. Cedric Medard haalde uit met een verre lob en Kenny Jacobs verlengde een prima pas van Tom Ytebrouck voorlangs. De mooiste kans voor Diegem kwam na 70 minuten: Goundafi speelde Tom Ytebrouck vrij op links en Kenny Jacobs devieerde richting doel. Lieven de Veirman, even terug aan de Woluwelaan, haalde de bal echter van de lijn. Diegem zette alles op alles en Aalst moest zowaar achteruit. Enkele vrijschoppen en corners leverden wat scrimmages op, maar de gelijkmaker kwam er niet. Met Peter Vandenbossche mee in de vuurlijn speelde Diegem zijn laatste troefkaart uit. In de laatste minuten van de partij ging de thuisploeg echt onderuit. Aalst counterde en scoorde via een afgeweken bal van Thomas Troch eerst de verlossende tweede treffer en tenslotte zette Davy Claessens de overdreven 0-3 op het scorebord.