Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel blijft klappen incasseren
Gentil Dossche

SK Londerzeel is een ploeg zonder vertrouwen én ook na 7 wedstrijden nog altijd een ploeg zonder punten na een nieuwe nederlaag tegen het eens niet zo sterke tegenstander als Francs Borains. Londerzeel verloor opnieuw de wedstrijd die het moest winnen en is daarmee nog de énige ploeg uit het nationale voetbal met nul punten op de teller. Het speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen en het goede voetbal dat het vorige week in de eerste helft op Willebroek-Meerhof nog opdiste werd blijkbaar in stadion De Schalck achtergelaten.

Het waren de bezoekers die het best uit de startblokken kwamen met kansen voor Duez en Delplace. De thuisploeg zette daar een schot van Jacobs tegenover dat naast ging. Een tiental minuten voor de koffie toch nog een goede kans voor de thuisploeg maar de trap van De Smedt werd door Tordoir in de handen van Tangara gedevieerd. Net voor de rust zorgden de bezoekers dan voor de koude douche. Gallo nam Koné op snelheid en legde mooi terug op Delplace die er 0-1 van maakte.

In de tweede helft zorgde Londerzeel voor nog slechter voetbal en rond de 70' legde Ouardi de wedstrijd in een definitieve plooi. (0-2). Londerzeel probeerde nog wel maar de acties waren té krampachtig. Delplace en Minocchi hadden nog de kans om verder uit te diepen maar misten. De ingevallen De Spiegeleer zette pal voor affluiten de 1-2 eindstand op het bord.

SK Londerzeel:Sakalis; Koné, Brouwers, Tordoir, Geerinck (85' De Spiegeleer), Houthuys; De Smedt, Jacobs (67' Van Wemmel), Bogemans, Cordier, Traoré (46' Van Schel)

Francs Borains: Tangara, Martin, Gallo (60' Eslani), Di Barbora, Issankoy, Ouardi, Savigny, Duez, Monet, Laurent (70' Dalmat), Delplace (79' Minocchi)

Gele kaarten: Houthuys (SK), Di Barbora, Savigny (FB)

Doelpunten: 43' Delplace (0-1); 69' Ouardi (0-2); 89' De Spiegeleer (1-2)