Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Ook Rupel Boom onderuit in Oudenaarde
carol Vander Cruyssen

Vrijdagavond behaalde KSV Oudenaarde een hard bevochten zege tegen medeleider SK Heist. De vraag was dan ook hoe scherp en fris de thuisploeg drie dagen later zou staan tegen die andere leider Rupel Boom.

Bij de thuisploeg waren Gaye – tegen Heist beresterk -  en Blondeel niet speelgerechtigd in deze inhaalmatch. Mertens ontbrak wegens dezelfde reden bij Rupel Boom. Van Der Linden sukkelt met een letsel en werd rust gegund. Rupel Boom geloofde na de nederlaag van Heist in Oudenaarde voluit in zijn kansen en dat was duidelijk te merken aan de belangstelling. Ruim 1000 toeschouwers keken toe.

Net zoals tegen Heist was Oudenaarde de gevaarlijkste ploeg in de aanvangsfase. Sandy Martens heerste in het luchtruim, maar de afwerking stond bij de thuisploeg nog niet op scherp. Aan de overzijde had Malfait een goede reactie in huis op een knap schot van Vanderwesterlaken. Ventose talmde even later iets te lang om te besluiten toen hij een voorzet van Lavaert voor de voeten kreeg. Klaas Van Den Bossche redde de meubelen. Iets voorbij het kwartier schilderde De Jonckheere een vrije trap op het hoofd van Sandy Martens, die de bal doorkopte door tot bij Thompson. Ode buitte de lichte aarzeling in de bezoekende verdediging uit en scoorde uit een heel scherpe hoek de 1-0. Voor de leider was dit het signaal om het pedaal dieper in te drukken. Vanderwesterlaken knalde een afvallende bal hoog over, iets wat hem even later door topschutter Glouftsis werd nagedaan. De Griek draaide zich kort daarop vrij, maar zijn schot was te zwak. Het was vooral uitkijken naar de verre inworpen en hoekschoppen van Rupel Boom, maar Malfait heerste in zijn doelgebied. Toen Ventose echter verrassend uithaalde, was hij toch geklopt, maar de bal sprong via de onderkant van de lat terug in het veld. Op slag van rust, toen Oudenaarde via Jesse Martens en De Jonckheere er toch nog even uitkwam, scoorden de bezoekers de op dat moment verdiende gelijkmaker. Na de zoveelste inworp kon de mee opgerukte Snoeys na een scrimmage de bal binnenbuffelen (1-1). Oudenaarde snakte nu naar adem en na nog enkele hoekschoppen, haalde het opgelucht de rust.

De tweede helft begon met 10 minuten vertraging, omdat scheidsrechter Defour zich blesseerde en er een vervanger diende te worden gezocht. Iedereen verwachtte massale druk van de leider na deze extra rust, maar het was de thuisploeg die meteen voor gevaar zorgden. Eerst kopte Raes een vrije trap net naast. Kort daarop kregen we een ongelooflijke scrimmage voor het doel van Rupel Boom, waarbij zowel Thompson, Raes als Van Den Bossche hun poging van de lijn zagen gekeerd worden. Rupel Boom vond voetballend geen opening in de stevig georganiseerde thuisverdediging. Glouftsis verdween onzichtbaar in de achterzak van het sterke centrale duo Houtekier-Raes. De bezoekers probeerden het dan maar via powerplay. De vele voorzetten zorgden echter voor weinig of geen gevaar voor de sterk keepende Malfait. Het gevaar kwam dan ook uit de 2de lijn en het was opnieuw verdediger Snoeys, die een afvallende bal na hoekschop in één tijd knap op de slof nam. Zijn vluchtschot ging echter nipt naast. Aan de overzijde was het uitkijken voor de pijlsnelle Jesse Martens en Schamp. Op een scherpe voorzet van Martens, moest de Boomse verdediging paniekerig een hoekschop toestaan. Doelman Van Den Bosch ging hierop in de fout en zijn bijna-naamgenoot Van Den Bossche strafte dit koelbloedig af (2-1). Rupel Boom wisselde onmiddellijk Ventose voor Verroken, maar het was de thuisploeg die vleugels kreeg. De jonge invaller Thomas Vivé stond nog geen minuut op het veld, of hij rondde een knappe actie van Thompson beheerst af (3-1). Rupel Boom viel uiteen en zag enkel nog een schot van opnieuw Snoeys nipt over gaan. Glouftsis draaide zich ook nog eens vrij, maar ook zijn poging strandde buiten het doelkader. De leider moest de kelk tot op de bodem ledigen, toen De Jonckheere met zijn vrije trap Thompson vrijspeelde. Ode scoorde beheerst zijn 3de treffer in 3 dagen (4-1), meteen de eindstand.

Door de ruime 0-4 zege op Temse, staat Heist na 30 wedstrijden nu op gelijke hoogte van Rupel Boom. Valt de beslissing dan toch op de slotspeeldag?

Doelpunten:

17’ 1-0 via Ode Thompson,
42’ 1-1 via  Snoeys Wesley,
62’ 2-1 via Van Den Bossche Klaas
78’ 3-1 via Vivé Thomas
82’ 4-1 via Ode Thompson