KSV Sottegem
KRC Waregem
1-0
Datum: 29/08/2009 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stedelijk sportstadion 'Jules Matthijs'
Gevleide zege voor Sottegem
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Gevleide zege voor Sottegem

Racing Waregem liep zaterdagavond zijn eerste nederlaag op van het seizoen. Waregem was de betere maar verzuimde om de kansen te benutten.

Vandendriessche liet het eerste gevaar aantekenen van de wedstrijd. Zijn schot suisde voorlangs. Nauwelijks één minuut later volgde een tweede mogelijkheid voor de bezoekers. Dupont werd diep gestuurd maar besloot op de paal. Waregem bleef de wet dicteren in het openingskwartier maar liet het na de kansen te benutten. Zo kreeg Vierstraete een kopkans na hoekschop maar ook hij kende geen succes.

Twintig minuten ver in de wedstrijd bracht Cherlet een vrije trap voor doel, waar Seminck in het geharrewar de bal tegen de netten werkte en zijn club tegen de gang van het spel in op voorsprong bracht. Voor de rust kreeg Sottegem nog een tweede mogelijkheid tot scoren. Ditmaal bracht doelman Vergote redding op een poging van Nouhass.

Waregem ging in de tweede periode op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Dit leverde de bezoekers heel wat balbezit op maar deze slaagden er niet in om de Zottegemse muur te slopen. Vandendriessche en Vierstraete waagden hun kans maar kenden geen succes. Een kwartier voor tijd was Dupont nog dichtbij de gelijkmaker. Riolo stuurde de spits alleen op doel af maar deze zag zijn schot op de paal belanden. In de slotminuten volgde nog een Waregems offensief maar ook dit leverde geen doelpunt meer op, waardoor de bezoekers met lege handen huiswaarts trokken.