Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Mirakelstadion
Heist brengt de volle buit mee uit Waregem
Rombaux Gunther

KSK Heist is de fiere leider in derde klasse A. Zondagmiddag sloot Heist zijn wedstrijd tegen RC Waregem winnend af.

Waregem stak als eerste de neus aan het venster. Gezelle stuurde Dupont richting doel maar doelman Olieslagers greep gepast in. Heist reageerde meteen via Ken Thys. Thuisgoalie Vergote kende geen problemen met het schot. Ook Sels ging zijn kans en haalde uit. Deze zag zijn schot net naast gaan. De derde keer was de goede keer voor de bezoekers. Webers beroerde licht een vrije trap van Janssens en doelman Vergote was verslagen.

Waregem vond niet meteen een antwoord en ontsnapte aan een tweede treffer. De uithaal van Thys spatte uiteen op de dwarsligger. Halfweg de eerste helft kende Waregem wel succes. Dupont bediende Gezelle die met een knappe volley de doelman verschalkte. De thuisclub ging op zoek naar meer. Gezelle bediende op zijn beurt Dupont, maar deze had geen succes in de afwerking.

Aan de overzijde was het wel raak voor de bezoekers. Van Der Mieren zette zich dor en bediende Van Vlasselaer die de 1-2 tegen de netten knalde. Net voor de rust kreeg Dupont nog de kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal belandde op de dwarslat.

Heist nam na de rust de bovenhand en dwong doelman Vergote tot een ultieme reflex toen Hendrickx zijn kans ging. Voor Waregem werd het zowaar nog moeilijker toen Mestdag met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Ondanks de man minder situatie bleef Waregem jacht maken op de gelijkmaker. Zo werden nog pogingen genoteerd van Vervaecke, Vierstaete en Riolo maar allen zonder succes. Heist hield stand en nam dus de volle buit mee huiswaarts waardoor het zich de fiere leider mag noemen van derde klasse A.