Cappellen
turTurnhout KV
Datum: 10/03/2013 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jos Van Wellenstadion
KV Turnhout-coach trots op spelers na winst in uitwedstrijd
Dries Van den Bergh
| 0 reacties
KV Turnhout-coach trots op spelers na winst in uitwedstrijd
Foto: © SC

Laagvlieger Turnhout boekte zondag een knappe 1-3 zege op het veld van Cappellen. Trainer Steven Van Vlasselaer was dan ook blij met de prestaties van zijn manschappen. "Er was maar één ploeg die aanspraak kon maken op de overwinning."

Toch liep het wedstrijdbegin niet zo vlot tegen Capellen. “We kwamen niet snel genoeg in ons eigen spel”, vertelde Steven Van Vlasselaer op de clubwebsite. “Capellen dacht enkel aan verdedigen. Maar we bleven in de goede afloop geloven en aan de rust hadden we zeker al op voorsprong kunnen staan.”

Toch kreeg Turnhout tien minuten ver in de tweede helft het deksel op de neus. “Die 1-0 maakte het er niet makkelijker op. Maar we dwongen Capellen steeds meer achteruit. De 1-1 was dan ook een verdiende gelijkmaker. En toen kwam onze sterke fysiek bovendrijven. In de slotfase waren we de baas en werd Cappellen helemaal kopje onder geduwd. Er was maar één ploeg die aanspraak kon maken op de overwinning. Vandaag wonnen we niet enkel op basis van academisch voetbal, maar ook dankzij karakter en fysieke paraatheid”, aldus Van Vlasselaer.