Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Op De Keiberg
Leopoldsburg duwt Tongeren dieper in put

Gisterenavond stond de Limburgse derby tussen KSK Tongeren en KESK Leopoldsburg op het programma. In een open en aangename wedstrijd, waren de bezoekers uit Leopoldsburg het gelukkigste.

Voor rust was Tongeren de beste ploeg, Leopoldsburg trok zich terug en beperkte zich tot counteren. Na een kwartier spelen kreeg Origi dè kans op de 1-0, de aanvaller kwam oog in oog met doelman Schepers, zijn schot was echter te zwak om de keeper te verschalken. Een minuut later was het wel raak aan de overkant, een corner van Hendrix ging over alles en iedereen heen en waaide rechtstreeks in het doel. De reactie van Tongeren liet niet lang op zich wachten. El Barhan werd knap vrijgespeeld en kreeg een vrije schietkans, zijn schot werd echter van de lijn gehaald. Een paar minuten later werd Cossalter diepgestuurd op links, de 19-jarige aanvaller raakte echter opnieuw niet voorbij doelman Schepers. In de 26ste minuut waren het verrassend genoeg opnieuw de bezoekers die scoorden, Hendrix trapte een voorzet van op 40 meter, deze waaide echter rechtstreeks in het doel. Doelman Bertjens was te verrast om het onheil te voorkomen. Tongeren reageerde opnieuw onmiddellijk, El Barhan krulde de bal van op de rand van het strafschopgebied tegen de binnenkant van de paal. Leopoldsburg kreeg zijn eerste echte kans vlak voor rust, na een knap uitgespeelde counter, kon Ozcan de 0-3 binnen schieten. Dit was tevens de zwaar overdreven ruststand.

Na rust leek Tongeren nog even iets terug te kunnen doen. Origi maakte al na drie minuten de 1-3. Dit bleek echter niet voldoende. Opvallend genoeg waren het de bezoekers, die veel beter in de wedstrijd zaten dan voor rust, die hierna voor de meeste dreiging zorgden. Vooral via de counter, kreeg Leopoldsburg nog een paar goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de 1-3 score bleef uiteindelijk op het scorebord staan.

Door de nederlaag zakt Tongeren nog dieper weg in de rangschikking, Leopoldsburg haalt drie heel belangrijke punten en springt over Tongeren in het klassement.