tieKVK Tienen
Namen UR
1-1
74' Ke Shi
2-1
Datum: 29/01/2006 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Bergestadion
Tienen haalt zwaarbevochten driepunter
J. S.
| 0 reacties
Tienen haalt zwaarbevochten driepunter
Foto: © SC

In Derde Klasse B kreeg KVK Tienen vanmiddag UR Namur op bezoek. De Walen lieten zich dit seizoen vooral opmerken door tot de zestiende speeldag ongeslagen te blijven. De laatste drie speeldagen werd er wel slechts een één op negen behaald. De thuisploeg won zijn laatste twee wedstrijden vlot en leek definitief gelanceerd om een eindsprint in te zetten naar de titel.

In tegenstelling van de vorige weken, ging het vanmiddag alles behalve vlot. Renée De Cooman zette de koploper halverwege de eerste helft nog wel verdiend op voorsprong. Op dat moment dreigden de bezoekers vooral op de counter. 

Na rust nam Namur de bovenhand. Dit resulteerde in de gelijkmaker na zo'n 70 minuten spelen. De reactie van de thuisploeg bleef hierop oorspronkelijk uit, het waren zelfs de bezoekers die bleven dreigen en een paar keer dichtbij een voorsprong kwamen. Toch was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Bram Vangeel zorgde vlak voor tijd voor de verlossende winnende treffer.

Tienen blijft door de gevleide overwinning alleen koploper met drie punten voorsprong op Franc Borains dat te sterk was voor Walhain.