Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Eerste overwinning voor Tongeren

In Derde Klasse B stond vanmiddag de wedstrijd tussen KSK Tongeren en Kelmis op het programma. Bij de meeste supporters en spelers lag de wedstrijd van vorig seizoen nog vers in het geheugen, toen waren er zowel op als naast het veld rellen. Vandaag liet de thuisploeg zich echter niet misleiden door het (negatief) uitdagende spel van de Walen, waardoor er al bij al verdiend werd gewonnen met 4-2.

De wedstrijd begon rustig, de eerste grote kans was voor de bezoekers na een zestal minuten spelen. Na een voorzet van op links kon Mutsch geheel vrij inschieten, hij schoot echter volledig naast de bal. Twee minuten later was het wel raak aan de overkant, Cossalter schoot hard op doel van net buiten de baklijn, keeper Dome kon de bal niet vasthouden en de goed gevolgde Barham kon de rebound simpel binnen tikken: 1-0. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten, vier minuten later werd de Tongerse verdediging volledig aan banden gespeeld, Legros kon simpel afwerken: 1-1.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijke stand. Cossalter werd diep gestuurd en met een mooie lob verschalkte de jonge aanvaller Dome. Tien minuten later leek Tongeren de wedstrijd definitief op slot te doen. Leenders gaf een gemeten voorzet naar Geraerts, die in één tijd de bal uit de lucht lobte over de doelman, een wereldgoal! 3-1 was tevens de ruststand.

Na rust was er veel minder te beleven, Tongeren was tevreden met de voorsprong en Kelmis kon totaal geen vuist maken. Via Daerden en Origi was de thuisploeg wel twee keer heel dicht bij de 4-1, maar doelman Dome lag iedere keer in de weg. Een kwartier voor tijd bracht Miceli de bezoekers opnieuw in de wedstrijd: de middenvelder schilderde een vrije trap van op 30 meter schitterend in de winkelhaak: 3-2.

Tongeren kreeg het plots heel moeilijk, de Eburonen gaven de laatste weken twee keer een voorsprong uit handen in de slotfase (in Mechelen en Charleroi) en dit doemscenario spookte duidelijk door de hoofden van de spelers. In de 90ste minuut kwam Tongeren ontzettend goed weg: de bal viel opeens voor de voeten van Possen, die twee meter voor het doel de bal op de lat knalde, ook in de rebound kregen de bezoekers de bal niet over de lijn. In de slotseconden legde Origi de al bij al verdiende 4-2 eindstand vast.

Tongeren herpakt zich dus na de nederlaag van vorige week in de topper tegen Olympic Charleroi. Volgende week gaan de Blauw-witten op bezoek bij Montegnée. Kelmis is nog altijd puntenloos. Volgende week krijgt het Walhain op bezoek, dat vandaag zijn eerste punt behaalde.