Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stedelijk Sportstadion Hasselt
Namur geeft Kermt-Hasselt les in efficientie

In Derde Klasse B stond op zaterdagavond de subtopper tussen Kermt-Hasselt en UR Namur op het programma. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voor de wedstrijd slechts twee punten, waardoor Kermt-Hasselt bij winst over de Walen naar de zesde plaats zou springen. In een rommelige wedstrijd had de thuisploeg kansen genoeg om de drie punten thuis te houden, maar kon het uiteindelijk heel tevreden zijn met een gelijkspel.

Kermt-Hasselt begon furieus aan de wedstrijd, al na drie minuten kon Mamoun alleen op doelman Cousin af, maar de aanvaller controleerde de bal slecht, waardoor hij zijn kans in de mist zag opgaan. Twee minuten later moest Souleymane de score openen. Na een aanval van op links kon de speler volledig vrijstaand koppen, maar de bal verdween naast het Namense doel. Hierna kwam Namur wat beter in de wedstrijd. Op de slecht bespeelbare grasmat waren er zelden of nooit goede combinaties te zien, vooral de thuisploeg leek hier problemen mee te hebben. Na een halfuur spelen was er eindelijk nog eens dreiging, maar de doorgebroken Henderix besloot van te ver, waardoor zijn schot over ging.

De bezoekers uit Namen kwamen echter steeds meer in de wedstrijd, El Kadri liet zich opmerken door in twee minuten twee goede kansen te missen. In de 39ste minuut was het wel raak voor de Walen, Kenmonge schilderde een vrije trap prachtig in de kruising. Vlak voor rust kwam Namur heel goed weg, toen Souleymane foutief werd neergehaald in de grote rechthoek. Scheidsrechter Maquait zag echter geen fout in de ingreep van Casto

Kermt-Hasselt begon aan de tweede helft hoe het ook aan de eerste begon. Op de Beeck kreeg na twee minuten spelen al een dot van een kans, maar de verdediger kreeg de bal niet voorbij doelman Cousin. Drie minuten later was het dan toch raak, na een knap uitgespeelde aanval kon Cousin een eerste poging van Junior nog redden, maar de goedgevolgde Braem kon de rebound makkelijk binnen tikken: 1-1. Tien minuten later kwam de thuisploeg heel dichtbij een voorsprong, opnieuw Op de Beeck kon vrij inkoppen bij een hoekschop, maar zijn poging werd gered door Cousin.

In de 67ste minuut waren het opnieuw de bezoekers die volledig tegen de gang van het spel in scoorden. Door een misverstand tussen doelman Franssen en Op de Beeck kreeg Hasni de bal plots in zijn voeten, de speler aarzelde niet en werkte de bal in het lege Hasseltse doel. De thuisploeg was aangeslagen en meer dan wat steriele druk zat er niet in. De Namense verdediging had geen enkel probleem met de lange ballen van de thuisploeg. Ook de ingevallen Mellemans kon het tij niet doen keren. Toch kreeg Kermt-Hasselt nog wat het verdiende, in de slotminuut zorgde Beckers met een prachtig schot van op 20 meter voor de gelijkmaker.

Beide ploegen zullen wellicht een wrange nasmaak overhouden aan de wedstrijd. Kermt-Hasselt had kansen genoeg om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar mag uiteindelijk niet klagen met een gelijkspel. Namur lag op basis van de kansen stevig onder, maar zag wel in de laatste minuut nog een overwinning verloren gaan. Beide ploegen blijven door het gelijkspel in de brede middenmoot staan.