Stadion: Stade Prince Philippe
Tienen wint en kan bijna vieren
J. S.

Gisteren werd de inhaalwedstrijd tussen Kelmis en KVK Tienen afgewerkt. Een belangrijke partij, want winst bracht de koploper op een zuchtje van een titelviering.

Beide ploegen lasten een lange studieronde in. In de 21ste minuut verzilverde Tienen het overwicht. Hertoge bracht de bal tot bij Morhaye, maar zijn knal belandde recht op doelman Dôme. Geebelen was echter goed gevolgd en rondde af in de rebound. Slechts drie minuten na de openingsgoal was de Suikerploeg opnieuw aan het feest. Berthé rondde een knappe 1-2 met Smolders koelbloedig af. Ei zo na werd het 0-3 maar Geebelen besloot recht op de doelman. De thuisploeg gaf een bleke indruk en liet Tienen de bal rustig rondtikken tot het rustsignaal.

Na de pauze was Tienen opnieuw aan het feest. Vandevenne krulde een vrije trap mooi over de muur tegen de netten. Toch kwam Kelmis wat meer opzetten dan in de eerste helft, al had doelman Dôme een knappe reflex in huis op een pegel van Smolders. Grégoire kon aan de overzijde een scherpe voorzet net niet over de doellijn devieren. Na een fout van Verlaine op Mutsch kon Kelmis vanop de stip dan toch scoren. Grégoire plaatste de bal naast de paal tegen de netten. Het doelpunt gaf de thuisploeg duidelijk nieuwe moed. Demarteau kopte een voorzet van Miceli net naast. Mutsch besloot dan weer een metertje voorlangs. In de slotfase kwam Tienen nog even goed weg toen Mach op de binnenkant van de paal kopte. Hoewel de thuisploeg de laatste twintig minuten voor stevig weerwerk zorgde, kwam de Tiense zege nooit in gevaar.

Vooral voor de koffie voetbalde Tienen in ware kampioenenstijl. Een weliswaar ontgoochelend Kelmis stak in de slotfase toch nog even de neus aan het venster, maar toen waren de Tiense schaapjes al lang op het droge. De Suikerstad maakt zich alvast op voor een groots kampioenenfeest. [TH]