Datum: 19/03/2006 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade des Boscailles
Tienen wint moeilijke verplaatsing
J. S.
| 0 reacties
Tienen wint moeilijke verplaatsing
Foto: © SC

Gisteren stond Derde Klasse B de wedstrijd tussen CG Walhain en KVK Tienen op het programma. Tienen had na de bleke prestatie tegen Doornik iets recht te zetten. Walhain zat na de ruime overwinning tegen Montegnée in de winning mood. 

De bezoekers begonnen sterk aan de partij met aanvallend combinatievoetbal. Ondanks druk bleven echt grote kansen uit. Gaandeweg kwam Walhain meer in de wedstrijd. Degreef kwam net te laat om een scherp inzenden van Deroos te verzilveren. Henry en Degreef kregen hun vizier niet scherp genoeg om doelman Schuermans te bedreigen. Na 37 minuten was het raak voor Tienen. Gielen lanceerde Geebelen op links die de bal netjes tot bij Vangeel bracht. Hij trapte het leder beheerst voorbij doelman Couchie. Kort voor de koffie kwam Walhain opnieuw gevaarlijk opzetten. Deroos profiteerde bijna toen Schuermans het leder niet onder controle kreeg en Averna schroeide de vuisten van de Tiense doelman vanuit een scherpe hoek. 

De Suikerploeg kwam bijzonder gedreven uit de kleedkamers. Na een enig mooie combinatie met Morhaye besloot Geebelen op de doelman. Ook De Cooman kon een mooi opgezette actie via Morhaye en Vangeel niet verzilveren. In de 57ste minuut lukte het dan toch. Na een mooie diepe bal van Vandevenne en samenspel met Morhaye legde Geebelen de bal netjes naast de paal tegen de netten. Walhain had enkele ogenblikken eerder wel een reuzenkans laten liggen. Francis kon vrij aanleggen maar miste zijn schot compleet. Henry kende in de rebound al evenmin succes en besloot in het zijnet. Het laatste half uur bleef groot doelgevaar aan beide zijden uit. Een deviatie van Berthé net naast de paal na voorzet van Verlaine was nog het gevaarlijkste wapenfeit. De stand wijzigde echter niet meer.