tieKVK Tienen
Walhain CG
Datum: 16/10/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Bergestadion
Tienen wint en neemt leiding over
J. S.
| 0 reacties
Tienen wint en neemt leiding over
Foto: © SC

KVK Tienen nam een matige start tegen het fris voetballende Walhain CG, de hekkensluiter van derde klasse B. Doelman Schuermans toonde zich paraat op enkele gevaarlijke pogingen van de bezoekers. Op het half uur bracht Vandevenne Tienen op voorsprong met een heerlijke vrije trap. De bezoekers konden daarna geen vuist meer maken. Kort na de pauze verdubbelde opnieuw Vandevenne de Tiense voorsprong. Walhain prikte af en toe tegen, maar werkte ondermaats af. 

Toen de scheidsrechter naar de stip wees na een overtreding van Gielen hing de aansluitingstreffer even in de lucht. Doelman Schuermans bevestige echter zijn goede vorm en hield zijn netten schoon. Iets wat doelman Couchie hem aan de overzijde nadeed toen ook Morhaye een elfmeter mocht trappen. In de slotfase kwam een sterker Tienen enkele keren dicht bij de 3-0, al werd de aandacht vooral opgeëist door enkele betwistbare beslissingen van de scheidsrechter. In de slotminuut nam Vangeel op aangeven van Geebelen alle twijfels weg. 

Meteen drie punten die de Suikerploeg de leidersplaats opleveren in de rangschikking en de strijd om de eerste periode. Walhain blijft de rode lantaarn in zijn bezet houden.