Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Op De Keiberg
Tongeren vergeet te scoren (+ foto's)
J. S.

In Derde Klasse B stond gisterenmiddag de wedstrijd tussen KSK Tongeren en Couillet op het programma. Tongeren moest absoluut winnen om opnieuw aansluiting te krijgen bij de subtop van de rangschikking. De Limburgers slaagden er echter voor de vierde keer op rij niet in om een wedstrijd winnend af te sluiten.

Aan het aantal kansen heeft het in ieder geval niet gelegen. Na tien minuten konden beide ploegen al twee keer gescoord hebben. Beide keepers en de lat stonden een doelpunt in de weg. Hierna nam de Tongeren de wedstrijd resoluut in handen, dit resulteerde na een kwartier spelen in de openingstreffer van Frank Gerearts, die de bezoekende doelman met een mooie plaatsbal verschalkte. Hierna kreeg Tongeren via Rouvrois en Origi nog een paar goede kansen op de 2-0, maar Alexandre kon redden. Vlak voor rust riep heel Tongeren om een strafschop nadat Origi duidelijk gehaakt werd in de grote rechthoek, maar de scheidsrechter zag geen fout. Een minuut later kon Origi alleen op de doelman af, maar op de rand van het strafschopgebied werd hij foutief gestopt. De bezoekende verdediger kwam met een gele kaart heel goed weg. De vrije trap werd uiteindelijk gered door de sterk keepende Alexandre.

Na rust zagen we een mindere wedstrijd. Tongeren trok zich steeds meer terug en Couillet kwam een paar keer gevaarlijk opzetten. Het was wachten tot de 65ste minuut voor een deftige actie. Alexandre redde knap op de kopstoot van El Barham. Even later kwamen de bezoekers bijna op gelijke hoogte, maar de kopstoot van Steens ging naast. Een kwartier voor tijd kwam Couillet toch langszij, Bertjens kreeg een afstandsschot van Birinci niet onder controle, waardoor de bal onder de doelman in het doel verdween. Drie minuten later kreeg invaller Cossalter dé kans om Tongeren opnieuw op voorsprong te zetten, maar alleen voor doelman Alexandre aarzelde de aanvaller te lang, waardoor Karaklicic in corner kon ontzetten. In de slotminuut kwam Daerden nog heel dichtbij de 2-1, maar de gelegenheids-linksachter zag zijn kopbal, met een ultieme reflex, gered werden door de doelman. In de slotseconden werd het zelfs nog bijna 1-2, maar invaller Diarra kwam tekort om een voorzet van op rechts binnen te tikken.

Het was geen goede wedstrijd, maar op basis van het aantal kansen had Tongeren de overwinning verdiend. Couillet toonde zich in dit opzicht effeciënter, waardoor de Walen met een puntje naar huis konden terug keren.