Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stade de la Neuville
Charleroi haalt uit in topper

Zaterdagavond stond er in Derde Klasse B met Olympic Charleroi - Visé onmiddellijk een duel tussen twee titelkandidaten op het programma. De thuisploeg zette zijn ambities kracht bij door met zware 4-1 cijfers uit te halen.

Bij rust stond Olympic reeds op een geruststellende 2-0 voorsprong. Met zeven Ivorianen aan de aftrap, had de thuisploeg duidelijk veel meer technisch vermogen dan de bezoekers. Ook de organisatie zat goed in elkaar. Bovendien toonde de ploeg dat niet alle Ivorianen problemen hebben met scoren. Voor rust werden er drie kansen gecreëerd, waaruit twee keer gescoord werd. Een heel sterk spelende Niangbo opende na twintig minuten de score, een kwartier later zorgde Pedini voor de 2-0.

Visé gaf zich niet gewonnen en vocht terug na de rust. De ploeg kwam op het uur verdiend terug in de wedstrijd, na een omgezette strafschop door Schattone. De bezoekers roken hun kans en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Hierdoor werd de verdediging wel steeds meer verwaarloosd en de thuisploeg toonde zich meerdere malen levensgevaarlijk op de counter. Op één van deze counters was het Pehe die de zege veilig stelde voor de Karolingers. Yao zorgde uiteindelijk nog voor de overdreven 4-1 eindcijfers.

Charleroi begint met een grote opsteker aan het seizoen, na deze wedstrijd zijn zij misschien wel dè favoriet voor de titel. Voor Visé zal de nederlaag hard aan komen, al is er natuurlijk ook het besef dat er nog 29 wedstrijden op het programma staan. Volgende week mag Visé in de derby tegen FC Luik proberen de eerste punten binnen te halen.