Bocholter VV
Tongeren HM
Datum: 12/11/2006 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Damburgstadion
Tongeren te sterk in derby
Tongeren te sterk in derby
Foto: © SC

Vanmiddag werd in Noord-Limburg de derby tussen Bocholt VV en KSK Tongeren HM afgewerkt. Beide ploegen waren goed aan het seizoen begonnen en waren terug te vinden op de zesde en zevende plaats. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voor de wedstrijd slechts één punt. Alles wees dus op een mooie en spannende derby die alle kanten uit kon.

De thuisploeg ging als een raket van start. Al na één minuut zette Holans zijn ploeg op voorsprong. De speler kon geheel vrijstaand binnen schieten na een vrije trap. Een paar minuten later dreigde de thuisploeg opnieuw, Franssen moest gepast redding brengen na een schot van Bex. De bezoekers uit Tongeren waren niet aangeslagen en namen de wedstrijd in handen. Vooral via Daerden, die negentig minuten een kwelling was voor zijn tegenstanders, dreigde Tongeren een paar keer gevaarlijk. Onrechtstreeks brak de vleugelaanvaller de wedstrijd open. In korte tijd had Hermans drie zware overtredingen nodig om de speler af te stoppen. De derde betekende zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg nog een uur met een man minder moest afwerken. Tien minuten voor rust kreeg Morhaye een open kans na een knap opgezette aanval over links, maar de aanvaller was te verrast en besloot over. Op slag van rust kreeg Tongeren dan toch wat het verdiende. Een verre inworp van Mellemans kwam terecht voor de voeten van Vanbeuren, die de bal maar voor het binnen tikken had.

Tongeren kwam scherp uit de kleedkamers. Bocholt werd opnieuw vastgezet op de eigen helft, wat resulteerde in meerdere goede kansen. Kort na rust ontdeed Daerden zich van zijn rechtstreekse tegenstander, maar zijn schot ging naast het doel. Tien minuten later werd Daerden opnieuw gevaarlijk diep gestuurd, zijn voorzet-schot waaide echter voorlangs. Even later kwam Tongeren dan toch op voorsprong: een afgeweken bal kwam terecht voor de voeten van Coppens die de bal onhoudbaar voorbij doelman Thys joeg. In de slotfase kwam Bocholt opnieuw opzetten. Tongeren moest alle zeilen bij zetten. Zo had Weerts een gele kaart nodig om de doorgebroken Vrolix te stoppen. Ook doelman Franssen moest alle zeilen bij zetten om opnieuw Vrolix van een doelpunt te houden. 

Gescoord werd er echter niet meer waardoor Tongeren verdiend met de drie punten terug naar huis kon reizen. Tongeren HM stijgt naar de vijfde plaats in de rangschikking. Bocholt zakt terug naar de achtste plaats.