Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Luminus Arena
Makkelijke zege voor Tongeren

In Derde Klasse B stond op zondagmiddag het duel tussen KSK Tongeren HM en Kelmis op het programma. Na een twee op negen knoopten de Limburgers vorige week opnieuw aan met een zege in de derby tegen Bocholt. Kelmis ging vorige week onderuit tegen Verviers en hoopte op herstel tegen Tongeren.

De thuisploeg ging furieus van start. Kelmis werd onmiddellijk bij de keel gegrepen en op kansen was het niet lang wachten. Basiakos verscheen al na één minuut voor doelman Dome, maar het schot van de aanvaller was niet krachtig genoeg. Even later kon Vanbeuren van dichtbij een corner binnen koppen, maar de bal belandde recht in de handen van Dome. Na een kwartier moest de bezoekende doelman opnieuw ingrijpen, een voorzet-schot van Verheyen werd met alle moeite van de wereld onder de lat weggetikt. De corner die daarop volgde was wel raak. Dome kon in eerste instantie nog redding brengen op de kopbal van Verheyen, maar toen de bal via Basiakos opnieuw bij Verheyen terecht kwam, was het wel raak: 1-0. Net op het moment dat de bezoekers wat beter in de wedstrijd leken te komen, sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Morhaye glipte door de buitenspelval en werkte beheerst af: 2-0. Kort voor rust was opnieuw Verheyen dichtbij de 3-0, maar de verdediger had teveel tijd nodig in zijn afwerking.

Na rust verwaterde de wedstrijd. Tongeren gaf het balbezit aan Kelmis en beperkte zich vooral tot het vasthouden van de voorsprong. Eén keer kwamen de bezoekers heel dichtbij een doelpunt, Legros verscheen plots alleen voor doelman Franssen, maar de speler besloot zwak naast het doel. Toen Mach na 70 minuten ook nog rood kreeg voor natrappen op Verheyen, was de wedstrijd helemaal op slot. De ingevallen Mellemans toonde in het kwartier dat hij mocht spelen dat hij zich niet neerlegt bij zijn bankzittersstatuut. De aanvaller zorgde met twee knappe doelpunten voor de duidelijke 4-0 eindcijfers.

Door de overwinning komt Tongeren HM opnieuw op gelijke hoogte van Woluwe, dat gisteren niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Luik. Kelmis blijft voorlaatste, maar ziet wel alle concurrenten punten pakken.