Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Luminus Arena
Koploper wint punt in Tongeren

In Derde Klasse B werd gisterenavond de wedstrijd tussen KSK Tongeren HM en koploper UR Namur afgewerkt. Namur had winst nodig om als herfstkampioen de winterstop in te gaan, maar hiervoor moest het wel voorbij het thuis nog ongeslagen Tongeren. Met een doelpunt diep in de blessuretijd kwam de leider uiteindelijk heel goed weg in een wedstrijd die de thuisploeg onder controle had en waarin scheidsrechter Dierick een beslissende rol speelde.

Namur ging voorzichtig van start, de koploper beperkte zich tot het opvangen van Tongeren en probeerde zo gevaarlijk uit te breken. Dit bleek geen goede aanpak want de thuisploeg liet de bal vlot rond gaan en zette Namur onmiddellijk zwaar onder druk. Gevolg waren een zevental corners na een kwartier spelen. Al na vijf minuten kreeg Tongeren een dot van een kans om op voorsprong te komen, Vardar kreeg de gladde bal niet voldoende weggewerkt, waardoor Morhaye alleen op doelman Cousin af kon. Zijn schot was echter te zwak. Een paar minuten later was het toch raak. Basiakos kopte een mooie vrije trap van Coppens onhoudbaar in het dak van het doel: 1-0. Niet veel later was er opnieuw Tongerse dreiging, na een knappe aanval over links, kon de onzeker keepende Cousin het schot van Coppens met veel moeite stoppen. Na een halfuur spelen konden de bezoekers voor het eerst dreigen, topschutter Kenmogne zag zijn harde kopbal naast gaan. Naar het einde van de eerste helft toe kwamen de bezoekers beter in de match. Tongeren trok zich terug en Namur had voor het eerst de wedstrijd in handen. Tot kansen leidde dit echter niet.

Na rust namen de bezoekers opnieuw de wedstrijd in handen. Op de gelijkmaker was het niet lang wachten, die ontstond weliswaar door een gelukje. Tongeren-doelman Franssen was kansloos nadat een vrije trap van Bojovic afweek en zo in het doel verdween. Net op het moment dat Namur de wedstrijd volledig onder controle leek te hebben, sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Na een snelle tegenaanval kon Coppens de 2-1 binnen schieten, Cousin raakte de bal nog wel, maar kon hem niet voldoende tegen houden, waardoor de bal traag in het doel rolde. Namur was van slag en Tongeren nam de wedstrijd opnieuw in handen. Vijf minuten na het tweede doelpunt kreeg de thuisploeg een open kans op de 3-1. Na een knappe aanval kon Daerden van dichtbij afwerken, maar de kopbal van de aanvaller ging onbegrijpelijk naast het doel. Toch leek dit slechts uitstel van executie, zeker toen Fasano de doorgebroken Morhaye foutief neerhaalde, waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan rood trekken. Een kwartier voor tijd bracht scheidsrechter Dierick opnieuw spanning in de wedstrijd. De ingevallen Mellemans mocht na vijf minuten alweer gaan douchen. De arbiter zag een fout in een blok dat de aanvaller zette tegen de met veel theater neergaande Vardar. Vijf minuten later stond de scheidsrechter opnieuw zwaar onder vuur bij de Tongerse aanhang. Doelman Cousin haalde een paar meter buiten het strafschopgebied de doorgebroken Morhaye neer. Scheidsrechter Dierick gaf slechts geel, terwijl Morhaye anders op een leeg doel af kon. Diep in blessuretijd kreeg Tongeren een zwaar deksel op de neus. Kenmogne kon zich voor het eerst in de wedstrijd losmaken van de centrale verdedigers en schoof de onverdiende 2-2 binnen.

Tongeren werd met één punt heel karig beloond met een sterke wedstrijd. Opvallend is dat dit al de derde keer is dit seizoen dat de Limburgers in het eigen stadion tegen een topploeg in de slotfase een overwinning weggeven. Eerder konden ook al Woluwe en Charleroi in extremis gelijk maken. Namur zet zijn ongeslagen reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag verder. Het ziet Olympic Charleroi wel twee punten uitlopen.