Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade de la Cite de l Oie
Luikse derby eindigt in thuisoverwinning
Jimmy Wouters

De Luikse derby tussen Visé en Club Luik bracht veel spanning en weinig hoogstaand voetbal met zich mee. Voor een goed gevuld en sfeervol stadion won de Visé met het kleinste verschil: 1-0.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Na nauwelijks een minuut spelen, mocht Davy Scattone na een licht toegekende strafschop de score openen. Zoals zo vaak in een derby was het spelbeeld niet echt sprankelend te noemen. Inzet genoeg, maar door de vele overtredingen lag de wedstrijd maar al te vaak stil. Pas in de slotfase werd de partij echt boeiend. Met schoten vanaf de tweede lijn van de pas ingevallen Andich en Thys kon Club Luik voor enige dreiging zorgen. Het was Visé dat echter nog het dichtst bij een doelpunt was, maar de vrije trap van Beine belandde net naast het doel.

Na de pauze kwam Club Luik het beste uit de kleedkamer. De ploeg zocht meteen naar de gelijkmaker, maar was nauwelijks gevaarlijk. De eerste echte thuisaanval leverde meteen een reuzenkans op, maar de schuiver van Scattone belandde net naast het doel. Club Luik vocht zich vervolgens in de wedstrijd. Met veel karakter trok de ploeg ten aanval, maar de thuisdefensie liet geen krimp.

De tweede helft bleef felbevochten maar was wel niet zo bitsig dan de eerste. Toch vond de scheidsrechter Loeman het nodig om in de slotfase Ucar, Thys en Alaimo met rood van het veld te sturen.

De overwinning van Visé was al bij al gerechtvaardigd, al verdiende Luik op basis van haar instelling misschien toch een puntje.