Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Tongeren te sterk voor Couillet

In Derde Klasse B stond vanmiddag het duel tussen KSK Tongeren HM en Couillet op het programma. Beide ploegen waren nog ongeslagen, Couillet stond twee punten voor Tongeren, dat tot voor de wedstrijd twee keer gelijk speelde.

De bezoekers uit Couillet waren niet van plan om Tongeren de punten cadeau te geven. Getuige hiervan waren de vier gele kaarten die reeds na twintig minuten geboekt stonden. De wedstrijd kwam traag op gang. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar het was een kwartier wachten op de eerste kans. Dit was er wel een heel grote, Vansteenberghe kopte van dichtbij een vrije trap van Coppens op de lat. Even later brak Daerden door op links, Vanderelst kon de voorzet van de vleugelspeler echter niet laag houden. Vlak voor rust leek Tongeren dan toch op voorsprong te komen, Coppens ontfutselde de bal van Yattara en legde de bal panklaar voor de voeten van Morhaye. De aanvaller aarzelde echter te lang en doelman Bourdon kon redding brengen. Couillet kon daar in de eerste helft helemaal niets tegenover stellen, de ploeg beperkte zich tot het verdedigen van de 0-0 stand.

Na rust kwam de thuisploeg gretig uit de kleedkamer. De eerste kans werd door Morhaye nog naast geschoten, maar toen Coppens vrij kon aanleggen aan de rand van de zestien meter was het dan toch raak: 1-0. Tongeren bleef drukken en de bezoekers kwamen steeds minder in het spel voor. Zowel Coppens als Vanderelst waren dichtbij een tweede Tongerse treffer. De grootste kans was voor Daerden die de bal plots voor zijn voeten kreeg in het strafschopgebied, de speler was echter te verrast en zijn schot miste kracht. In de 75ste minuut kreeg Tongeren bijna het deksel op de neus, na een snelle tegenaanval besloot Mokabila met een scherend schot nipt over. In de 80ste minuut was het dan toch raak voor de Limburgers. Een inworp van Hossay werd verlengd door Daerden, Basiakos kon van dichtbij afwerken: 2-0. Opnieuw Mokabila was even later nog dichtbij de 2-1, maar de 2-0 bleef op het scorebord staan.

Tongeren HM wint verdiend en blijft na drie speeldagen ongeslagen. Door de overwinning klimt het naar de vierde plaats, samen met Woluwe is het de enige ploeg die nog niet verloren heeft. Couillet maakte een makke indruk en kon nooit aanspraak maken op een punt of meer.