Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Terrain Du Tultay
Sprimont dodelijk effeciënt in topper
J. S.

In Derde Klasse werd vanavond de topper afgewerkt tussen Sprimont CS en KSK Tongeren HM. De Limburgers waren dit seizoen als enige nog ongeslagen, de thuisploeg verloor één keer, maar haalde voor de rest wel het maximum van de punten. Sprimont had uiteindelijk aan twee rake counters en een mooi afstandsschot genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten.

De bezoekers uit Tongeren begonnen furieus, de thuisploeg werd diep terug gedrongen op de eigen helft en een doelpunt hing in de lucht. Na zeven minuten kreeg Motmans de eerste goede mogelijkheid, de middenvelder zag zijn schot gered worden in corner door doelman Beltitane. Hierop volgde een opeenvolging van een viertal corners met telkens een hachelijke situatie in het strafschopgebied van Sprimont als gevolg. Zo werd er een kopbal van Hossay van de lijn gehaald en ging een kopbal van Vansteenberghe nipt over. Na een kwartier kwamen de bezoekers dan toch verdiend op voorsprong na een prachtige volley van Basiakos, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd waardoor het Tongerse feestje niet door ging. In de twintigste minuut stak de thuisploeg voor het eerst zijn neus aan het venster, Franssen ontzette een terugspeelbal zwak, waardoor Marechal plots oog in oog stond met de goalie, de Tongerse doelman had echter een prima reflex in huis. De bezoekers reageerden onmiddellijk, een corner werd door Daerden van dichtbij over gekopt. Zoals zo vaak in het voetbal krijgt de ploeg die de kansen mist het deksel op de neus, in deze wedstrijd was dat niet anders. Na een snelle tegenaanval verschalkte Marechal twee Tongerse verdedigers, deze keer miste de speler niet: 1-0. Tien minuten voor rust lag de wedstrijd een tijdje stil, één van de grensrechters raakte geblesseerd en werd vervangen door een lokale supporter met een scheidsrechtersdiploma.

De bezoekers kwamen opnieuw met volle moed uit de kleedkamers, de thuisploeg werd opnieuw diep teruggedrongen op de eigen helft, maar leek de zaken beter onder controle te hebben dan voor rust. Tongeren probeerde een gaatje te vinden in de dubbele muur die de thuisploeg had opgesteld, maar slaagde hier niet in. In de 62ste minuut deed Chauveheid tot verbijstering van de talrijk opgekomen Tongeren-supporters de wedstrijd op slot, na een snelle counter werkte de spits koelbloedig af: 2-0. Een minuut later hoopten de bezoekers op een strafschop nadat Daerden werd neergehaald in de zestien meter, maar scheidsrechter Etienne zag geen fout in de ingreep van Dinonein. Vijf minuten later mochten de thuissupporters opnieuw juichen, Verbeeren liet Franssen kansloos na een knap afstandsschot. Twee minuten later zette Vanbeuren Tongeren bijna op het scorebord met een loeier, maar de thuisdoelman had een schitterende redding in huis. In de slotminuut milderde Coppens vanop vrije trap alsnog tot 3-1.

Tongeren HM kreeg een zwaar lesje in effeciëntie, het domineerde 90 minuten en had na een kwartier reeds op een veilige voorsprong kunnen staan. Sprimont toonde echter hierna dat het niet zomaar aan de leiding staat en was vooral op de counter dodelijk. Door de winst van Olympic Charleroi blijven beide ploegen gedeeld leider. Tongeren zakt wat terug in de rangschikking en zal na morgenmiddag wellicht in de middenmoot terecht komen.