Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Luminus Arena
Tongeren wint in doelpuntenfestival
J. S.

In Derde Klasse B werd gisterenavond de wedstrijd tussen KSK Tongeren HM en CG Walhain afgewerkt. De thuisploeg speelde voor het eerst in twee jaar terug in Tongeren en nam zijn intrek in hun nieuwe stadion 'Op De Keiberg' (zie fotoreportage). Walhain ging op zoek naar zijn eerste overwinning, de ploeg haalde vorige week zijn eerste puntje tegen Couillet.

De toeschouwers kregen een waar spektakel voorgeschoteld. De bezoekers leken na een halfuur op een zware nederlaag af te stevenen, toen stond er namelijk reeds een 3-0 tussenstand op het scorebord. De eerste kans werd door Mellemans nog wel op de paal geschoten, maar een paar minuten later was het via Basiakos wel raak: 1-0. Toen Coppens er even later met een mooi schot, dat door de keeper niet voldoende weggewerkt kon werden, 2-0 van maakte, leek niets een makkelijke overwinning voor de thuisploeg nog in de weg te staan. Tongeren wist zich helemaal zegezeker toen Mellemans er op het halfuur met een knappe lob 3-0 van maakte. Acht minuten voor rust deden de bezoekers dan toch iets terug, de eerste gevaarlijke situatie voor het doel van Franssen werd onmiddellijk een doelpunt, Atescuer verschalkte de doelman met een mooi schot. In de laatste vijf minuten voor rust kreeg Tongeren nog drie grote kansen op de 4-1, maar Daerden, Mellemans en Basiakos kregen de bal niet voorbij doelman Couchie.

De eerste kans van de tweede helft was opnieuw voor Mellemans, Couchie redde echter goed. Dit was voor de bezoekers het sein om een tandje bij te steken, de ploeg nam de wedstrijd in handen en dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer via Tshiala. Tongeren was van slag en Walhain rook zijn kans, toch was het de thuisploeg die de beste kransen bleef krijgen. Zo miste opnieuw Mellemans een opgelegde mogelijkheid om de bevrijdende 4-2 te maken. Deze kwam er uiteindelijk toch na een knappe solo van Daerden die vier verdedigers verschalkte om uiteindelijk doelman Couchie kansloos te laten. Wie dacht dat de wedstrijd deze keer wel beslist was, kwam bedrogen uit. Na een mooi aanval over links kon Henry knap afwerken: 4-3. In de slotminuten leek Slechten voor de zoveelste keer de wedstrijd te beslissen met de 5-3, maar wederom kon Walhain de aansluitingstreffer scoren. Scholger was de doelpuntenmaker. In de slotminuut slaagden de bezoekers er niet meer in om gelijk te maken.

Tongeren HM maakte het zichzelf enorm moeilijk door een handvol kansen de nek om te wringen, het kreeg bovendien een bijzonder effeciënte tegenstander tegenover zich, die bijna aan 100% scoorde. Beide ploegen zullen met gemengde gevoelens op de wedstrijd terug kijken, de thuisploeg gaf een 3-0 voorsprong nog bijna weg. Walhain kwam terug van een 3-0 achterstand, maar blijft uiteindelijk met nul punten achter, nadat het vier keer scoorde op verplaatsing.