Mol Wezel
turTurnhout KV
0-1
0-2
Datum: 02/11/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Georges Claes-stadion
Turnhout kroont zich tot periodekampioen
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Turnhout kroont zich tot periodekampioen

KV Turnhout is de nieuwe leider in derde klasse B. Door de winst tegen Mol-Wezel en het verlies van leider Wezet haalde de club tevens de eerste periodetitel binnen.

Turnhout wist dat het zich geen misstap kon veroorloven in de strijd om de eerste periode en liet er geen gras over groeien. De Binken trokken meteen de kaart van de aanval en al vrij snel volgde een eerste mogelijkheid. Boeckx lanceerde Noyen die de bal voor doel bracht en zo een eerste hoekschop afdwong. Janssens bracht de bal voor doel waar Noyen meteen de 0-1 tegen de netten tikte. Mol-Wezel liet echter niet zomaar begaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. Op een eerste poging van Nuyts greep De Schutter nog net op tijd in en even later diende doelman Horsten alles uit de kast te halen toen Van De Paar alleen voor doel verscheen. De gelijkmaker kwam er niet en het was daarentegen Turnhout dat de score verder opdreef. Een vrije trap van Cicilia werd nog onschadelijk gemaakt maar Loyens was goed gevolgd en knalde staalhard de 0-2 tegen de netten.

Door deze tweede treffer stond Mol-Wezel voor een moeilijke opdracht. De beste verdediging van de reeks moest nog minstens twee keer geklopt worden om een gelijkspel uit de brand te slepen. Dat het geen makkelijke klus ging worden was al vrij snel duidelijk. Mol-Wezel had veel moeite om voor dreiging te zorgen, een kopbal van Pelic op een hoekschop was het enige noemenswaardige feit van de thuisploeg in deze tweede helft. De beste kansen waren nog voor de bezoekers. Moons zette zich goed door op de flank en bracht de bal voor doel. Vandenbergh kon zijn hoofd net niet tegen de bal zetten. Even later stuurde Moons nog Henny Noyen alleen op doel af maar deze miste op een haar na zijn tweede treffer van de middag.

De Turnhoutse zege kwam nooit echt in gevaar maar toch was Turnhout afhankelijk van het resultaat van leider Wezet. Deze ging in Dessel verrassend de boot in waardoor de Binken net zoals vorig seizoen de eerste periodetitel binnenhaalde.