Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Op De Keiberg
Tongeren sterkste in topper
Rita De Meyer

In derde klasse B werd vanavond de topper afgewerkt tussen KSK Tongeren en koploper Wezet. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg voor aanvang van de wedstrijd 2 pt. Bij winst konden de Eburonen dus over de Luikenaars wippen naar de (voorlopige)kop.

De wedstrijd werd gespeeld op een besneeuwd terrein. De thuisploeg had hier het minste problemen mee. Vooral Bouslama was een plaag voor de bezoekende verdediging. Al na vijf minuten kreeg de vleugelaanvaller een dot van een kans. Hij omspeelde Wezet-doelman Moons, maar week iets teveel af naar de zijkant waardoor zijn schot naast het doel belandde. Vijf minuten later werd Geraerts diep gestuurd op rechts. De spits zette perfect voor op de inlopende Bouslama, maar diens schot werd gepareerd door Moons. Even later was het dan toch raak. Het Luikse centrale duo Gerets-Brncic verkeek zich volledig op een lange bal waardoor Bouslama de bal cadeau kreeg. De aanvaller nam dit geschenk met plezier aan en schoot de verdiende 1-0 tegen de touwen.

Een paar minuten later was de thuisaanhang opnieuw aan het feest, maar deze keer ging het feestje niet door. Bouslama glipte door de buitenspel en ging alleen op Moons af. De uitgekomen doelman kon het schot van de aanvaller blokken, maar de bal leek na een rare capriool alsnog in doel te verdwijnen. Moons kon de bal echter al dan niet achter de lijn nog keren. De lijnrechter zag de bal, tot grote woede van de thuisaanhang die het anders hadden gezien, niet over de lijn. Wezet herstelde zich moeizaam van de achterstand. De koploper kreeg het balbezit cadeau, maar kon enkel dreigen via corners en vrije trappen. Zo moest Tongeren-doelman Dingenen een vrije trap van Mamoun uit de bovenhoek duiken en trapte Kalulika een hoekschop net naast. Naar het einde van de eerste helft toe werden de bezoekers wat sterker, tot Tongeren vlak voor rust opnieuw een dot van een kans kreeg. Bouslama glipte opnieuw door de buitenspelval, maar zijn schot was te zwak om Moons te verschalken. Met de 1-0 ruststand mocht vooral Wezet heel blij zijn.

Na rust was de wedstrijd een stuk meer gesloten. Wezet gaf minder ruimte weg dan voor rust en Tongeren kwam, net als voor rust, zelden of nooit in de problemen. Reekstopschutter Harbaoui zat de hele wedstrijd in de broekzak van de sterke Motmans en ook Kaliluka en Mamoun hadden weinig verhaal tegen de Tongerse verdediging. Het eerste kwartier na de pauze was voor de thuisploeg, maar grote kansen leverde dit niet op. Rouvrois zorgde met een verraderlijk afstandsschot voor de grootste dreiging. In het laatste halfuur slaagden de bezoekers er eindelijk in om de thuisploeg terug te dringen. Bij Tongeren leken een aantal spelers door hun beste krachten heen te zitten en Wezet voerde de druk op, zeker na het inbrengen van spits Da Silva. Dingenen moest een aantal keren gepast ingrijpen bij doelpogingen van onder andere Mamoun en Harbaoui, maar de Tongerse doelman liet zich op geen enkel foutje betrappen. In de blessuretijd liep de thuisploeg nog tegen een domme rode kaart aan. Nadat er onduidelijkheid was over de speler die gewisseld moest worden, werd Rouvrois uiteindelijk het kind van de rekening met zijn tweede gele kaart. De zege kwam echter niet meer in gevaar.

Door de overwinning wordt Tongeren voorlopig koploper in derde klasse B. Turnhout en Willebroek krijgen morgen wel de kans om over de Eburonen te springen. Turnhout staat voor de zware verplaatsing naar Boom en Willebroek gaat op bezoek bij het geplaagde Cappellen.