Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stadspark Turnhout
Overtuigende zege voor Turnhout
Rombaux Gunther

KV Turnhout behaalde zaterdagavond een overtuigende zege tegen Seraing. Een opsteker voor de Binken na twee nederlagen, eentje in de beker en eentje in de competitie.

Turnhout dwong van bij aanvang het meest aantal kansen af. Na een gevaarlijk standje voor het bezoekende doel dat eindigde met een terugspeelbal kreeg de thuisploeg een onrechtstreekse vrije trap. De kans werd niet benut. Even later volgde er een grote kans voor Turnhout. Na knap werk van Janssens kreeg Mbemba de kans om de score te openen, deze schoot de bal echter onbegrijpelijk over. Ook Ven was nog dicht bij een treffer maar doelman Habran bracht redding in twee tijden.

Seraing voetbalde behoorlijk mee maar kwam niet verder dan schuchtere pogingen van Pellegriti en Renkin. Net voor de rust opende Turnhout de score. Doelman Habran kon het schot van Janssens niet klemmen en de goed gevolgde Mbemba tikte de openingstreffer binnen. Amper een paar minuten later verdubbelde de diepgestuurde Noyen de score waardoor Turnhout met een veilige marge de kleedkamers kon opzoeken.

Seraing begon aan de tweede helft zonder doelman Habran. De gekwetste doelman werd vervangen door reservedoelman Firquet. De bezoekers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer maar stuitte tot tweemaal toe op KV-doelman Horsten. Deze reageerde attent op pogingen van Scattone en Verhasselt. Naarmate de wedstrijd vorderde trok Turnhout de wedstrijd opnieuw naar zich toe. Via Janssens en Cicilia dwong het nog enkele kansen af zonder succes maar op het uur was het toch een derde keer raak. Ven recupereerde de bal en trok goed voor doel waar Noyen mooi afwerkte en de 3-0 eindcijfers op het bord plaatste.

De Binken kregen vervolgens nog wat kansen om de score verder op te drijven maar Seraing voorkwam erger. Turnhout behaalde dus een overtuigende zege en blijft de eerste plaats in het vizier houden.