Stadion: Stadspark Turnhout
Vlotte zege voor Turnhout
Rombaux Gunther

KV Turnhout behaalde zaterdagavond een verdiende en vlotte zege tegen Veldwezelt.

De bezoekers uit Veldwezelt waren duidelijk niet gekomen om te verliezen. Het kreeg immers in de openingsfase tot tweemaal toe de kans om op voorsprong te komen. In eerste instantie besloot Henke naast doel en even later knikte Baidjoe de bal net naast de staak. Net deze gemiste kansen nekten de bezoekers want waar Veldwezelt niet in slaagde lukte KV wel aan de overzijde. Noyen bracht de bal voor doel waar Ven niet aarzelde en de 1-0 op het bord plaatste. Turnhout meteen op rozen want het beschikt over een uitstekende verdediging. Het bewijs hiervan was dat de bezoekers er voor de rust niet meer in slaagden om doelman Horsten te bedreigen. De Binken kregen nog enkele kansen voor de rust maar zowel Vandenbergh als Mbemba kenden geen succes. Ook de paal stak een handje toe voor de bezoekers op een poging van Mbemba.

Veldwezelt begon opnieuw sterk na de rust. Horsten moest attent reageren op een schot van Baidjoe. Ook Henke ging zijn kans na een mooie solo maar deze besloot voorlangs. Nadat Noyen zijn doelman even bijsprong op de lijn nam Turnhout de partij weer in handen. Even voor het uur verdubbelde het de score na een reeks van gemiste kansen. Ven nam de bal vlot aan met een borstcontrole, tikte de bal over de verdediger en knalde overhoeks binnen. Meteen stond de geruststellende 2-0 op het bord en kon Turnhout de partij rustig uitvoetballen.

Ook Wezet won zijn partij en blijft voorlopig aan de leiding met één puntje meer dan Turnhout. Komend weekend werkt Turnhout zijn inhaalmatch af tegen Rupel Boom en kan het zich tot herfstkampioen kronen.