rcmRC Mechelen
turTurnhout KV
1-0
Datum: 17/01/2009 20:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
Verdiende zege voor RC Mechelen
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Verdiende zege voor RC Mechelen

RC Mechelen is goed op dreef. Na de kwalificatie voor de volgende bekerronde won het zaterdagavond de topper tegen leider Turnhout, dat weinig of geen aanspraak kon maken op de zege.

Mechelen nam de beste start in deze wedstrijd. Het dwong zelfs de eerste kans van de partij af via Da Silva. Deze zijn vizier stond echter nog niet op scherp en besloot hoog over. Turnhout was niet echt sterk begonnen aan zijn wedstrijd en onzuiverheden in de verdediging bracht Claessens oog in oog met doelman Horsten. Deze had echter een knappe reflex in huis om zijn club te behoeden voor een achterstand. Een half uur ver in de partij zette Da Silva zich knap door op links en bracht de bal scherp voor doel. Tom Proost reageerde verrast en werkte de bal ongelukkig voorbij zijn eigen doelman. Turnhout op achtervolgen aangewezen en ei zo na werd de achterstand meteen groter. Calicchio plaatste zijn kopbal nipt naast de rechterstaak.

Na de rust moest Turnhout uit een ander vaatje tappen wou het de scheve situatie alsnog rechtzetten. Met Develer kwamen de bezoekers wat aanvallender voor de dag tijdens de tweede helft maar de kansen bleven schaars. Doelman Clepkens beleefde een rustige avond. Mechelen controleerde de partij en hoefde zich niet echt veel zorgen te maken. Een zwak schotje van Noyen  was veruit het gevaarlijkste wapenfeit van de Binken. Met Yilmaz en Van Lieshout bracht Turnhout nog twee frisse krachten in maar de Mechelse zege kwam echter nooit meer in gevaar. Het was de thuisclub zelf die nog voor het grootste gevaar zorgden op een tegenprik via Marcos. Doelman Horsten tikte de bal in hoekschop.
 

Mechelen behaalde zo een verdiende zege en klimt op naar de derde plaats. Turnhout, dat nooit aanspraak kon maken op winst kan bij winst van Wezet zijn leidersplaats opnieuw kwijtspelen.