rupRupel Boom
Willebroek-Meerhof
Datum: 22/02/2009 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Derby eindigt onbeslist
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Derby eindigt onbeslist

Rupel Boom en Willebroek Meerhof deelden, net zoals in de heenwedstrijd, de punten in de streekderby.

De thuisclub nam in deze partij de beste start. Na amper drie minuten diende doelman Berghmans een goede redding uit de mouwen te schudden op een kopbal van Van Der Linden. De Steenbakkers bleven voor de meeste dreiging zorgen en bezoekend doelman Berghmans moest beroep doen op zijn verdedigers om de netten schoon te houden. Opnieuw was het Van Der Linden die na een hoekschop op doel kon koppen, ditmaal bracht een Willebroekse verdediger redding op de lijn. Op het half uur zette de thuisclub een nieuwe aanval op. Koen Carlier bracht de bal strak voor doel waar de bal net voor de goed geplaatste Jens Verroken in hoekschop werd gewerkt. Net voor het rustsignaal knutselden de bezoekers eindelijk een eerste goede aanval in elkaar. Glouftsis werd alleen richting doel gestuurd maar doelman Simon Vervoort greep goed in en voorkwam een achterstand.

Ook na de koffie was de eerste kans voor de thuisclub. De ingevallen Jeremy Aters schoot de bal net over doel. Ook Jerry Poorters kreeg een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Op hoekschop kopte hij de bal net over. Willebroek slaagde er niet echt in om veel doelkansen af te dwingen en het was wachten tot zes minuten voor affluiten op nog eens een mogelijkheid voor de bezoekers. Hercor ging zijn kans van op afstand maar deze besloot echter hoog over. In de slotminuten slaagde ook Mattis Persoons er niet in om de bal tegen de netten te werken. Zijn schot was te zwak om doelman Berghmans te verontrusten.

Hierdoor eindigde de derby net zoals de heenwedstrijd op een gelijkspel. Een logische uitslag van een niet echt hoogstaande derby.