rupRupel Boom
Kelmis
0-1
26' Fabio Farina (pen)
Rombaux Gunther

Rupel Boom heeft makkelijk afstand genomen van rode lantaarn Kelmis. De aanwezigen kregen een ware doelpuntenkermis te zien.

Van bij het weerklinken van het eerste fluitsignaal trok de thuisclub meteen ten aanval. Davy De Smedt en Mattis Persoons kregen een schietkans maar beiden besloten naast doel. Op het kwartier noteerden we bijna een voorsprong voor de Steenbakkers, gelukkig voor Kelmis werd doelman Boris Dome bijgestaan op de lijn.

Even later kwamen de bezoekers onverwacht op voorsprong. Na een duwfout kreeg De Smedt de bal op de hand waardoor de bal op de stip ging. Kelmis nam het geschenk in dank aan. Boom was niet echt aangeslagen en bracht een tiental minuten later de bordjes in evenwicht. Jens Verroken deponeerde de bal in doel. De thuisclub ging door op zijn elan en vijf minuten voor de rust bracht Dries Ventose zijn club op voorsprong. Kelmis was even van slag en slikte net voor de rust nog een derde tegendoelpunt. Na wat geharrewar knalde Jerry Poorters de 3-1-ruststand tegen de netten.

Boom kwam opnieuw sterk uit de kleedkamers en bracht meteen de tussenstand op 4-1. Jeremy Aters rondde een mooie aanval via de linkerflank af. Kelmis wist niet waar eerst kijken, want vrijwel iedere Boomse aanval was raak. In een tijdspanne van een drietal minuten brachten De Smedt via strafschop en Ventose de tussenstand op 6-1. Twintig minuten voor tijd trok Kelmis eindelijk nog eens ten aanval. Hun werklust werd beloond met een doelpunt van Hovhannisyan. In de slotseconden mocht ook Persoons zijn doelpuntje meepikken. Hij zette de 7-2-eindstand op het scorebord.

Rupel Boom serveerde zijn fans een leuke wedstrijd, gekleurd met negen doelpunten. In de rangschikking prijkt de club intussen op een knappe vierde plaats met twee punten minder dan het nummer drie Willebroek. Volgend weekend krijgen de Steenbakkers ongetwijfeld een tegenstander van een ander kaliber voorgeschoteld. Dan mag de club op bezoek bij Wezet. (NW)