turTurnhout KV
Mol Wezel
0-1
Datum: 04/04/2009 20:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadspark Turnhout
Mol-Wezel gaat winnen in Turnhout
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Mol-Wezel gaat winnen in Turnhout
Foto: © SC

KV turnhout is nog geen kampioen. Zaterdagavond verloren de Binken immers van Mol-Wezel, waardoor men moet rekenen op een misstap van Wezet om de titel alsnog dit weekend binnen te halen.

Turnhout nam nochtans een knappe start in de wedstrijd. Na amper twintig seconden haalde Ven hard uit maar zonder succes. Mol-Wezel nam het veldoverwicht beetje bij beetje over en stelde doelman Wim Horsten op de proef. Op een poging van Eren bracht deze redding met de voet en even later schudde hij een knappe reflex uit de mouwen op een poging van Meyssen.

Bij Turnhout liep het niet echt vlot, de zenuwen speelden hen duidelijk parten in wat misschien wel de kampioensmatch kon worden. Mbemba waagde zijn kans met een schot maar dat mistte de goede richting. Ook Mertens en Noyen kenden geen succes in hun schuchtere pogingen.

Na de rust legde Turnhout wat beter voetbal op de mat. Doelman Ferhat Kaya had enige moeite met een vrije trap van Rimkus en een poging van Tamsin ging net over. Even later diende doelman Kaya tot tweemaal toe in te grijpen op een schot van Rimkus en ook Shokry kreeg een mogelijkheid maar besloot naast doel. Het Turnhoutse doelpunt leek in de lucht te hangen maar niets was minder waar. Het waren de bezoekers die de score openden. Harald Meysen bereikte Greven die beheerst afwerkte. Turnhout ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan een kopbal van Mbemba raakten de Binken niet meer.

Turnhout mag dus voor even de titeldroom opbergen. Indien Wezet zondagmiddag wint van Dessel krijgt Turnhout binnen veertien dagen een nieuwe kans om de titel binnen te halen, dit tegen Rupel Boom.