Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stadspark Turnhout
Mbemba schiet Turnhout naar tweede klasse
Rombaux Gunther

KV Turnhout veroverde zaterdagavond de titel in derde klasse B. Ben Mbemba scoorde de beslissende treffer.

Rupel Boom, nog steeds in de running voor een eindrondeticket, was niet gekomen om Turnhout de titel cadeau te geven. De bezoekers staken als eerste de neus aan het venster. Poorters verlengde een hoekschop met het hoofd waarna Mertens de bal van de lijn keerde. Na een kwartier spelen volgde er een hoekschop aan de overzijde. De afvallende bal werd door Moons in doel geknald.

Turnhout virtueel kampioen maar Boom liet niet begaan. Na een verre inworp moest doelman Horsten alles uit de kast halen om een kopbal van Van Der Westerlaeken uit zijn doel te ranselen. In de slotfase van de eerste periode kreeg Mbemba nog een uitstekende mogelijkheid. De spits had de bal maar binnen te duwen maar werd onderuit gehaald in de zestien. Tot woede van de thuisaanhang zag scheidsrechter Wille er echter geen strafschop in.

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Mbemba schakelde zijn tegenstrever uit en trok de bal voor, El Anany besloot in het zijnet. Even later mocht de Egyptenaar gaan douchen. Op aangeven van de assistent scheidsrechter, die aangaf dat de speler zich zou gerevancheerd hebben, kreeg hij een rode kaart.

Op het uur leek het noodlot toe te slaan toen Persoon de stand opnieuw in evenwicht bracht. Ondanks het tegendoelpunt bleef Turnhout niet bij de pakken zitten. Zo ging een vrije trap van Rimkus net naast en besloot Mertens voorlangs op aangeven van Ven, die even later een vrije trap op de buitenkant van de paal mikte. Een tiental minuten voor tijd viel uiteindelijk het beslissende doelpunt. Na een nieuwe vrije trap van Rimkus belande de bal voor de voeten van Mbemba. De spits aarzelde niet en knalde de 2-1 tegen de netten.

Boom zette het slotoffensief in en Turnhout plooide massaal achteruit. Ondanks heel wat extra tijd hielden de Binken stand, waarna het feest werd ingezet en doorging tot in de vroege uurtjes.