Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadspark Turnhout
Turnhout wint vlot van Cappellen
Rombaux Gunther

FC Cappellen kent een moeilijke seizoensstart en na zijn partij van zaterdagavond op Turnhout kreeg de club een nieuwe opdoffer te verwerken, met zware 5-0 cijfers ging de club onderuit in het Stadspark.

De wedstrijd was nog maar tien minuten ver of Cappellen lag al uitgeteld in de touwen. Na een prima vrije trap kon Moons de 1-0 tegen de touwen werken. Amper opnieuw afgetrapt diende doelman Ferket reeds een tweede bal uit zijn netten te rapen, Rinaldi legde de bal opzij naar Noyen die alle tijd kreeg om de 2-0 cijfers op het bord te plaatsen. Turnhout bleef de kansen opstapelen en ook Janssens kreeg een schietkans aangeboden, ditmaal bracht doelman Ferket knap redding. Voor de eerste kans voor de bezoekers was het wachten tot het half uur, Allachi zette de bal voor maar Djamba-Shango kwam net te kort om de bal te verlengen. Op slag van rust kreeg Cappellen een nieuwe opdoffer te verwerken, na een misverstand achterin tussen Chergui en Ferket verschalkte Chergui zijn eigen doelman.

Cappellen bracht na de rust iets meer werkkracht in het elftal met Bouyfoulktine en de wederoptredende De Graaf maar zonder resultaat echter. Turnhout controleerde rustig de partij en wist net voor het uur een vierde maal te scoren, na een verre inworp werkte Loyens de bal tegen de netten. Het vertrouwen zakte helemaal weg bij de bezoekers en in de slotminuut plaatste Ven met een vrije trap de zware 5-0 forfaitscore op het bord.