Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Damburgstadion
RC Mechelen plaatst zich voor de eindronde
Rombaux Gunther

RC Mechelen plaatste zich voor de eindronde met als inzet een ticket voor tweede nationale. Door de nederlaag van Willebroek hadden de Mechelaars genoeg aan één punt in en tegen Bocholt.

De wedstrijd kende een evenwichtige aanvangsfase. Beide clubs kregen enkele kleine mogelijkheden maar telkens bracht de doelman redding. Na een kwartier spelen kreeg Bocholt een uitstekende kans om de score te openen. Stieners haalde hard uit, waarna doelman Clepkens een knappe reflex uit de mouwen schudde. Bocholt nam de wedstrijd wat meer in handen en met succes. Na een lichte overtreding ging de bal op de stip. Jochen Janssen faalde niet en bracht zijn club op voorsprong.

Lang kon de thuisclub echter niet genieten van deze voorsprong. Vijf minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Calicchio knikte een hoekschop van Verstraeten tegen de netten. Bocholt reageerde echter meteen via Janssen. Zijn uithaal strandde tegen de paal. Net voor het rustsignaal kwamen de bezoekers nog dreigen, Marcos kwam echter net iets te kort om af te drukken.

Casagolda en Calicchio kregen de eerste mogelijkheden na de rust, beiden kenden geen succes in de afwerking. Maar ook Bocholt toonde zich, al was het met meer succes. Vangeel werd aangespeeld in de zestien en kapte zich mooi vrij waarna hij beheerst afwerkte.

Mechelen ging in het laatste halfuur nog op zoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Claessens kreeg een schietkans maar besloot in de handen van doelman Coenen. Een tiental minuten voor tijd was het uiteindelijk toch raak voor de bezoekers. Verstraeten kreeg de bal toegespeeld en aarzelde niet, hij schoot de 2-2 hard tegen de netten. In de slotfase wijzigde er niets meer aan de stand, waardoor Mechelen zich plaatste voor de eindronde die een bijkomende stijger moet aanduiden naar tweede nationale.

Samen met RC Mechelen plaatsten ook Mol-Wezel (2-1 winst tegen Rupel Boom) en het nummer twee Wezet zich voor deze nacompetitie.