Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Hoogstraten smeert Turnhout eerste nederlaag aan
Rombaux Gunther

KV Turnhout is er zaterdagavond niet in geslaagd om een geladen derby winnend af te sluiten, het verloor op het veld van Hoogstraten met 2-0 cijfers.

De bezoekers uit Turnhout begonnen gretig aan de wedstrijd en drukte van bij aanvang de thuisploeg op de eigen helft terug. Meteen leverde dit een reeks van drie opeenvolgende hoekschoppen op voor Turnhout waarop Noyen de kans op de openingstreffer op doelman Vermeiren besloot. Op het kwartier even wat opschudding na een niet gefloten overtreding op Tamsin, de Turnhoutse youngster revancheerde zich waarna ref Saadouni meteen de rode kaart bovenhaalde voor de speler. Ondanks de man meer situatie bleef Hoogstraten op de tegenaanval loeren en liet het het initiatief aan Turnhout, dat er echter niet in slaagde om zijn overwicht om te buigen in een voorsprong, het enige wapenfeit kwam nog van Noyen die net naast schoot. Op slag van rust herstelde scheidsrechter Sadoouni het numeriek evenwicht nog toen hij De Keyser beloonde met twee gele kaarten.

Ook in de tweede helft trok Turnhout ten aanval en kwam het tot tweemaal toe dicht bij het eerste doelpunt. In eerste instantie trof Mbemba de dwarsligger met een stevige kopbal en even later raakte Noyen met een goed geplaatst schot de paal. Waar Turnhout niet in slaagde lukte op het uur echter wel aan de overzijde, na mistasten van Loyens kon Fockaert alleen op doelman Horsten afgaan, deze bleef rustig en legde beheerst de 1-0 in het mandje. Turnhout trok nu alle registers open en bleef voluit voor de aanval kiezen en miste op een haar na de gelijkmaker toen de ingevallen Develer nipt naast besloot. Ook Janssens ging nog zijn kans met een afstandsschot maar doelman Vermeiren hield knap stand. Even later was de thuisgoalie toch geklopt door een hobbelende bal van Develer maar deze zag zijn poging alsnog van de lijn gekeerd door een verdediger. Turnhout zette zijn slotoffensief in en Hoogstraten kreeg mogelijkheden op de counter, op één van deze counters bezegelde  de ingevallen Lanslots in de slotminuut het lot van Turnhout door de 2-0 eindcijfers op het bord te plaatsen.