Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadspark Turnhout
Makkelijke zege voor KV Turnhout
Rombaux Gunther

KV Turnhout heeft na de nederlaag op de voorgaande speeldag opnieuw aangeknoopt met een overinning, het versloeg zaterdagavond Verviers met 2-0 cijfers.

KV Turnhout wou na zijn nederlaag op de vorige speeldag de puntjes op de i zetten en schoot fel uit de startblokken, reeds in de eerste minuut knalde Rinaldi pal op de dwarsligger. Diezelfde Rinaldi lag nog in het openingskwartier aan de basis van de openingstreffer, zijn vrije trap werd door Ven in doel gekopt. Turnhout controleerde na deze voorsprong de partij, Verviers kon in de eerste periode doelman Horsten slechts éénmaal op de korrel nemen via een vluchtschot van Guidone. Turnhout dreigde voor rust nog enkele keren via Janssens en een kopbal van Ven, die doelman Cremers nog net in hoekschop kon tikken. Ook Loyens ging nog zijn kans van op afstand, zijn schot ging echter net naast.

Na de rust bleef Turnhout de wet dicteren met ondermeer een technisch sterke Rinaldi. Toch was het wachten tot het uur vooraleer de Binken de verlossende tweede treffer op de bordjes plaatste. Noyen demonstreerde zijn traptechniek en legde zijn tweede treffer van het seizoen tegen de netten. De bezoekers poogden nog om de partij om te buigen door drie wissels door te voeren maar het licht ging helemaal uit voor hen na de rode kaart voor hun kapitein Spinoza. Turnhout kreeg nog de kans op een derde treffer maar zowel Janssens als Noyen kenden geen succes.

Na een sterke wedstrijd zette Turnhout zijn misstap van vorige week dus recht en kan het met vertrouwen vooruitblikken op de topper van volgende week tegen Willebroek-Meerhof.