Willebroek-Meerhof
turTurnhout KV
0-1
Datum: 05/10/2008 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: De Schalck Stadion
Gevleide zege voor Turnhout
Rombaux Gunther
| 0 reacties
Gevleide zege voor Turnhout

KV Turnhout won de topper op het veld van Willebroek-Meerhof. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel tijdens het openingskwartier van de wedstrijd.

In een gelijk opgaande openingsfase was de enige noemenswaardige kans een ongevaarlijk schot van Rinaldi. Net voor het kwartier verkeek verdediger Schurmann zich echter op een hoge diepe bal. Janssens kon alleen richting doel trekken en nam vanuit een scherpe hoek doelman Berghmans te grazen en bracht zo zijn club op voorsprong. Turnhout meteen op rozen maar Willebroek bood stevig weerwerk en ging op zoek naar de gelijkmaker. Glouftsis knalde eerst nog over en even later bracht Boeckx redding met hoofd op een knal van Butera. Aan de overzijde kon enkel Moons doelman Berghmans nog even op de proef stellen maar deze zijn schot was te zwak.

In de tweede helft liet Turnhout opnieuw de eerste kans aantekenen. Op hoekschop knikte Vandenbergh de bal net naast de linkerstaak. Willebroek reageerde meteen via een voorzet van Hercor die op de bovenkant van de dwarsligger streelde. Ook ex-Turnhoutspeler Van Vlasselaer liet zich niet onbetuigd, hij knalde een vrije trap tegen de kruising. Willebroek drukte Turnhout met de rug tegen de muur maar zonder resultaat echter, de Turnhoutse verdediging stond immers stevig op poten. Het werd er zelfs niet makkelijker op voor de thuisploeg na de rode kaart voor Butera die een aanslag pleegde op Janssens. Turnhout kon in de slotfase nog enkele keren tegen prikken via ondermeer een kopbal van Janssens en Develer.

Willebroek slaagde er niet meer in om de bordjes in evenwicht te brengen waardoor Turnhout met een gevleide zege huiswaarts keerde. Voor KV doelman Wim Horsten betekende deze zege alvast iets meer dan anders, hij hield de netten schoon in zijn 200ste wedstrijd voor de Binken.