Speeldag: Eindronde: Finale
Stadion: Stade du Tivoli
Rupel Boom promoveert naar derde
Guillaume Belaey

Op de derde speeldag van deze eindronde  slaagde K. Rupel Boom FC er in om de poort naar derde nationale open te beuken. Dat gebeurde in een hectische wedstrijd bij Union Royale Namen. Het werd overigens een wedstrijd op het scherp van de snee. Dat leidde er al vroeg toe dat Namen  in de aanvangsminuten met 10 spelers verder moest na een aanslag op spits Melvin Bouwmeester. De Boomse spits kreeg geel terwijl ,,dader’’ Languez met rood zich vroegtijdig kon gaan aankleden.

Het werd meteen voor Namen geen eenvoudige opdracht om Rupel-Boom op te vangen. Evident dat de thuisploeg trachtte het tempo uit de wedstrijd te halen en loerde daarbij op de counter. Blijkbaar had de Antwerpse fusieploeg het aanvankelijk toch  moeilijk om van die numerieke meerderheid te profiteren. Reden waarom de kansen schaars bleven tijdens de eerste helft. Dat kwam ook omdat de Waalse thuisploeg bij het minste gevaar de grove borstel boven haalde zodat de ref vaker naar geel moest grijpen om dat in te dijken.

Anderzijds moest Rupel-Boom-doelman Jo Engelborghs weinig gevaar van Namen onderdrukken.

Na de hervatting werd het thuisdoel belegerd waarbij de Namense defensie kraakte in al zijn voegen maar onder leiding van hun beste speler Stelleman en een knappe doelman Quévy bleef de nul op het bord. Wat Verbeeck, Stojanovic, Peeters en Thielemans ook uit de voeten toverden de Namense keeper bleek onklopbaar. Het bleef bijgevolg 0-0 bij het eindsignaal.

Na amper 2 minuten viel het beslissende doelpunt toen de Namense stervoetballer Marco Casto met het hoofd de bal wilde terugspelen naar zijn doelman. Het zette Quévy op het verkeerde been zodat Rupel-Boom op voorsprong klom met die lucky-goal. Het resterende halfuur nam de vormen aan van een echte cupmatch. Casto krulde een hoekschop op de paal waarna in de slotminuten van deze verlengingen de ingevallen Bousba de verdubbeling op de dwarsligger deed spatten. De vreugde van de meegereisde Rupel-Boom aanhang was onstuitbaar. Hun geliefde fusieclub speelt immers volgend seizoen in derde klasse !

Het duel tussen R. ACS Couillet en R. RFC Montegnée eindigde onbeslist. In de strafschoppen wist Montegnée drie keer te scoren en de thuisploeg geen enkele keer. Dus promoveert RFC Montegnée ook naar derde klasse.

Omdat 2 derdeklassers fusioneren (Denderhoutem en Denderleeuw) komt er een plaats vrij in derde klasse. Om die in te vullen gaan er niet 2 maar 3 clubs uit de eindronde van vierde klasse naar derde nationale.

De winnaar van de wedstrijd der verliezers: R. ACS Couillet – Union Royale Namen promoveert dus ook naar derde nationale. Deze partij gaat door op woensdag 1 juni om 19.00.