Kolkende topper eindigt onbeslist (3-3)
Luc Goderis

In een kolkend stadion van RFC Doornik waar ongeveer 2000 supporters gewapend waren met een heus orkest de vlam in de pijp lieten branden, was het voor KEG Gistel een waar genoegen om in zo’n accommodatie ontvangen te worden. Gastvrij als ze zijn onze zuiderburen, maakten onze meegereisde supporters er gretig gebruik van een heerlijke avond te beleven. Een avond om nooit te vergeten.
Toen de spelers het veld betraden ontstak de hel, je zou je bijna op Sclessin wagen. Vuurpijlen en vuurwerk werden afgeschoten en elkeen keek er met grote verbazing naar.

We vertrokken als leider en hadden eigenlijk niks te verliezen, we konden rustig het spel overlaten aan de thuisploeg.  Maar dat was zonder onze Koen Brackx gerekend, Stijn Mahieu stuurde een pas in zijn richting en Koen Brackx zette zich door op zijn gekende manier. Koentje kwam in de rechthoek en knalde door de benen van de doelman 0 – 1 na 3 minuten. Meteen een domper voor de dolgedraaide thuisaanhang, maar niet voor lang zou blijken. Achtste minuut, een vrije trap RFC Doornik ging maar net over het doel van Glenn Decaesstecker. De wedstrijd verliep in een hoog tempo en beide teams voetbalden open.  Op de 9de minuut dwong de thuisploeg een, voor KEG Gistel te vermijden, hoekschop af. De hoekschop werd overhoeks binnengekopt. 1 – 1 na nog geen tien minuten spelen. Dat beloofde...
KEG Gistel, niet van slag, herpakte zich snel maar moest toch oppassen voor de razendsnelle counters.  Er was balverlies van Dominiek Vandenabeele, maar gelukkig trapte de Bouchart onbesuisd naast.  Kort daarop een vrije trap net over de middellijn genomen door Jurgen Dewaele, deze schilderde de bal netjes op het hoofd van Stijn Mahieu en 1 – 2.  De wedstrijd was amper 16 minuten oud !  Lang kon KEG Gistel niet genieten van de verdiende voorsprong.  RFC Doornik kreeg op ongeveer dezelfde plaats een vrije trap maar dan aan de andere kant.  Deze werd overhoeks en over Glenn Decaesstecker gekopt.  2 – 2 in de 20ste minuut.  Om je vingers van te likken, een topper waardig.  Zelfs de mensen van Focus, de Westvlaamse regionale TV-zender, waren geïmponeerd door het vertoon.
Beide teams hielden het tempo zeer hoog en toen Stijn Mahieu door kopte naar de Cisse Couvreur trapte hij de 2 – 3 op het bord.   RFC Doornik toch ietwat van de kook begon nu wat agressiever te spelen.  In een onbewaakt ogenblik kreeg Bart Boussy zowaar een vuistslag in het gezicht met als resultaat een zwaar gekloven bovenlip die na de wedstrijd moest gehecht worden.  Het laatste wapenfeit van de kolkende 1ste helft kwam van de thuisploeg.  Een harde knal in de korte hoek werd subliem in hoekschop getikt door Glenn Decaesstecker.

De tweede helft begon iets meer afwachtend, maar Jurgen Dewaele kon in de 53ste minuut doorzetten.  De thuisverdediging blokte echter het schot.  In de 63ste minuut was er een heet standje, na een hoekschop, voor het doel van Glenn Decaesstecker.  Het zou moeilijk worden om bij deze score stand te houden, maar KEG Gistel deed zijn uiterste best.
Toen Stijn Mahieu goed uitverdedigde kon hij op Jurgen Dewaele doorsteken op zijn beurt bediende hij Cisse Couvreur, die knalde recht op doel, maar deze werd nog net met de vingertoppen in hoekschop geduwd.
Het onvermijdelijke gebeurde, Philip Van Eeghem verdedigde stug en haakte de ingekomen Omanga Kionga in de rechthoek.  Strafschop !!!  Joeri Pardo schoot vanop elf meter de 3–3 op het bord (70ste minuut).
Met nog 20 minuten te gaan zakte het tempo ietwat naar een lager niveau, beide ploegen berustten en wilden tekenen voor deze uitslag, alhoewel er toch meer in zat voor KEG Gistel.
Arne Devisch werd nog 10 minuten voor tijd voor de leeuwen gegooid voor de moegestreden Bert Vandamme en Livio Proot kwam ook nog in voor Koentje Brackx die een heerlijke avond achter de rug had.  Op de laatste minuut kon KEG Gistel nog aanspraak maken op de 3 punten, maar Stijn Mahieu besloot in het zijnet.