Stadion: Hernieuwenburg
Leider Gistel wint en doet goede zaak
Luc Goderis

Leider KEG Gistel begon met z'n type elftal zeer behouden tegen de nummer 12 uit de rangschikking.  Bart Deschacht en Stefaan D'Hondt doen nog matchritme op bij de B-Kern.
Op een zeer slecht, hobbelig en klein veld kon KEG Gistel nooit in zijn normale ritme komen.  SC Wielsbeke, met een 6-mans verdediging, liet al van bij het begin duidelijk zien wat ze van plan waren.  Zij wilden absoluut de nul houden.   Al in de 3de minuut was KEG Gistel voor het eerst gevaarlijk.  De thuisgoalie verkeek zich op een hoge bal van Philip Van Eeghem en kon nog net in hoekschop tippen.  Net na het kwartier besloot Jurgen Dewaele een KEG-aanval op de thuisdoelman.  SC Wielsbeke verkwanselde onmiddelijk erna een vrijschop.  Seynhaeve knalde de kans hoog over het doel van van Glenn Decaesstecker.  Amper vijf minuten later moest Glenn Decaesstecker het onderste uit de kan halen.  Dankzij een spectaculaire redding met de voet voorkwam hij dat de thuisaanval een diepe bal afrondde.
Op het halfuur, na een zoveelste fout op Koen Brackx, schilderde Jurgen Dewaele een vrijschop op het hoofd van Marc Notredame.  Marc Notredame aarzelde niet en plaatste het leer perfect in de verste hoek.  0-1.

Na de onderbreking was het opnieuw KEG Gistel dat voor het eerste gevaar zorgde.  Op een hoekschop klom Stijn Mahieu het hoogst maar doelman Tielens kon gepast redden.
SC Wielsbeke zette alles op alles en bracht, met nog 20 minuten te gaan, twee verse krachten in om het tij te doen keren.  Dit resulteerde, in eerste instantie, in wat viriele druk maar KEG Gistel verdedigde secuur.  Toch werd Glenn Decaesstecker bijna verrast door een verre trap.  De bal scheerde de dwarsligger, kwestie van goed de afmetingen van het doel te kennen.
Op de 73ste minuut kreeg KEG Gistel een vrije trap in geschenkverpakking.  Jurgen Dewaele kon zo terug zijn schilderskunsten tonen...  dit keer op het hoofd van Stijn Mahieu, die de fout opgestelde doelman te grazen nam. 0-2.
In het laatste kwartier pakte Stijn Mahieu nog een te vermijden gele kaart.  Hij trapte onnodig een bal weg.   Verder werden de doelpuntenmakers nog vervangen door Bart Deschacht en Livio Proot.

Naaste achtervolger Doornik verloor met 3-1 op het veld van Peruwelz terwijl het derde gerangschikte Gent-Zeehaven niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel bij Lebeke-Aalst.  Halfweg de competitie leidt KEG Gistel nu met 4 punten op Doornik en 6 punten op Gent-Zeehaven.