Gistel
dooFC Doornik
Datum: 02/04/2005 19:30
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 26
Doornik neemt serieuze optie op titel
Luc Goderis
| 0 reacties
Doornik neemt serieuze optie op titel
Foto: © SC

Met de komst van leider Doornik kon in Gistel een belangrijke wending gegeven worden aan de titelstrijd in Vierde klasse AKEG Gistel kon zich geen uitschuiver veroorloven wilde het niet tegen een nog grotere achterstand in de rangschikking aankijken.  
Tijdens een kleine studieronde, beide ploegen leken immers voorzichtig te starten, was er al heel vroeg een attente Glenn Decaestecker nodig op een eerste uithaal van ClementKEG Gistel speelde de bal snel en goed rond.  Na amper 8 minuten was de droomstart voor de thuisploeg een feit.  
Jurgen Dewaele stuurde Marc Notredame de diepte in.  Notredame schilderde de bal perfect op het hoofd van Francis Couvreur die aan de tweede paal kurkdroog de 1-0 binnenkopte.
Doornik moest nu komen.  Virtueel leider Gistel ving de aanvalsgolven van de Walen aanvankelijk goed op maar kon slechts sporadisch de grijze gordel doorbreken.  Couvreur kreeg nog een kopkans, maar doelman Dobbelaere kon de bal makkelijk plukken.
Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg geen poot meer aan de grond.  De roodwitten plooiden massaal terug en het middenveld lukte amper twee baltoetsen na elkaar.  Doornik, duidelijk zenuwachtig bezig, kwam, ondanks de constante druk, amper tot een uitgespeelde kans.  
Dankzij uitstekend verdedigend werk van Gistel bleef het aan de rust 1-0.
De Gistelse aanpak, tot dusver lonend, bleef ook in de aanvangsfase van de tweede periode identiek . Doornik laten komen en via snelle omschakelingen loeren op de counter.
Dit lukte aanvankelijk tot Birgen Baes met een rake kopbal de eigen doelman vloerde : 1-1.  Doornik putte hieruit duidelijk mentale kracht en mede door een scheidsrechterlijke beslissing kwam de ommekeer . 

Een razendsnelle uitbraak van de Gistelnaars kon slechts foutief gestopt worden.  Bart Boussy stormde op de  bezoekende goalie af maar Decastro trok aan de noodrem.  Tot eenieders stomme verbazing werd niet Decastro weggestuurd maar kreeg Boussy een rood karton (2x geel) onder de neus geduwd.  

Doornik, luid aangemoedigd door hun talrijk meegereisde supporters,kon eerder op een diefje de 1-2 bewerkstelligen toen Ladon in de kluts kon uithalen.  Doornik imponeerde niet echt.  Ze behielden het veldoverwicht en waren technisch gezien de betere ploeg.

Nog een schoonheidsfoutje in de slotfase zorgde ervoor dat Baeno de enigszins overdreven 1-3 tegen de netten prikte.  Met nog slechts 4 wedstrijden voor de boeg en kloof van 5 punten lijkt de titelstrijd gestreden in Vierde klasse A.  Niettemin kan KEG Gistel, nu al, op een schitterend seizoen terugbogen.