Wevelgem City
Charleroi Fleurus
Datum: 06/05/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 30
Bedreigde scheidsrechter stopt Wevelgem-Lambusart
Gentil Dossche
| 0 reacties
Bedreigde scheidsrechter stopt Wevelgem-Lambusart
Foto: © SC

De laatste wedstrijd van KSK Wevelgem City is geëindigd in mineur, want in de 55ste minuut werd de partij tegen het Waalse Lambusart stopgezet door de scheidsrechter. Aanleiding van het stopzetten was het tumult dat er op het terrein is geweest door de mannen van Lambusart, die met bijna een volledige ploeg een goed leidende scheidsrechter Keuleers gingen belagen. In het tumult kreeg de man in het zwart een por in de borst. Voetbal een feest maar deze middag was het net iets anders.
 
Er werd veel verwacht van deze wedstrijd want zowel Wevelgem als Lambusart wilden nog eens hun beste beentje voor zetten. Wevelgem wilde zijn prestatie van afgelopen week op Centre nog eens overdoen voor eigen publiek, Lambusart moest winnen wilde het zekerheid hebben voor een verlengd verblijf in de vierde klasse.
 
Wevelgem begon sterk aan de partij en meteen was het duidelijk dat de belangen groot waren. Er waren overtredingen langs beide kanten die dan ook bestraft werden met de nodige gele kaarten. KSK zag in de beginfase een doelpunt van Stijn Porteman afgekeurd wegens buitenspel, maar wat later kon Andy Callewaert de openingstreffer scoren na hoekschop van Bjorn Vandaele.
Maar in de tweede helft sloegen de stoppen door bij enkele bezoekende spelers. Met de stopzetting van  de wedstrijd als gevolg. De vele meegereisde supporters van Lambusart bleven verweesd achter. Met verstomming aanzagen ze het schouwspel van een paar enkelingen die hun club in een zeer slecht daglicht hebben geplaatst.  Ontgoocheld verlieten de supporters dan ook kalm de terreinen aan de poezelhoek. De definitieve uitslag van deze wedstrijd zal uiteindelijk beslist worden voor het sportcomité en hoogstwaarschijnlijk wordt de 1-0 omgezet in een 5-0 overwinning voor KSK.
 
KSK Wevelgem City : Deldaele Peter, Dever Diter, Porteman Stijn, Stragier Kobe, Verhoeven Jeffrey, Van Engelandt Kevin, Nuyttens Gregory (16' Antunes Antony), Callewaert Andy, Vandaele Bjorn, Jouda Pauclair, Rosseel Dominik.
Niet gespeeld: Taillieu Stijn, Neve Kenneth en Houwen Jelle.
 
Lambusart Fleurus: Lardin Johan, Mathe Luvagho Sylvain, Van Buyten Alain, Salles Adam, Huart Xavier, Colassin Sebastien, Bourtembourg Pierre, Dacet Denis (46' Flasse Michael), Rombaut Axel, Muswamba Milabi, Marinhorasas Dominique.
Niet gespeeld : Dell'erba Guiseppe, Kabeya Randy en  Lamrini Ayoub
Doelpunt: 31’ Callewaert Andy 1-0