Speeldag: Speeldag 1
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk onverdiend onderuit
Gentil Dossche

KSK Opwijk begon veel te slap aan de wedstrijd en de bezoekers profiteerden onmiddellijk. Zij stuurden een verre bal vooruit en de Opkijkverdediging bleef veel te laks. Gunter Magits kwam onnodig uit en Jonas Viaene ging aan de haal met de bal, die hij vanuit een zeer scherpe hoek binnenlepelde (0-1). Nadien was het gapen geblazen, Opwijk bleef ongemotiveerd het balletje in het rond spelen en de bezoekers vonden dat prima. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg dan toch geleidelijk op dreef. Bij een complete mistrap in de Wielsbeke-verdediging kwam Khamal Boujemaoui in een uitstekende schietpositie. Hij trapte echter wild en onbesuisd over. Zeven minuten voor de pauze kreeg de thuisploeg een van de beste kansen van de wedstrijd. Koen Tackaert ging door op rechts, zette voor doel, waar Matthias Van Steenberghe hard inkopte. Renzy Tielens weerde met een reflex de kopbal in hoekschop. Net voor de pauze de tweede echte kans voor de bezoekers. Magits ging goed plat op een doorbraak van Kevin Holvoet.

De bezoekers versierden ook de eerste kans in de tweede helft, maar andermaal stond Magits op de goede plaats. Opwijk drukte door en de bezoekers moesten terug. Toch duurde het tot voorbij het uur vooraleer Opwijk nog eens gevaarlijk kon zijn. Tielens hield een vrije trap van Sven Gheeraerts uit de rechter benedenhoek. Een klein kwartier voor tijd probeerde Van Steenberghe het met een afstandsschot, waarmee Tielens ook raad wist. De ingevallen Gregory Capidis deed dit tien minuten voor tijd nog eens na, maar zijn schot ging net over. In blessuretijd kreeg Kalukembi Koffi dan nog de allerbeste kans van de wedstrijd. Hij dribbelde de Wielsbeke-verdediging op een hoopje, kwam alleen voor Tielens, maar besloot recht op de doelman. En ja, in de 95ste minuut kwam Wielsbeke nog eens voor doel. Dimitri Damman trapte overlangs de compleet onverdiende 0-2 binnen.