Eendracht Opstal
Opwijk
Datum: 16/12/2007 14:30
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 14
Opstal springt over Opwijk na winst
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal springt over Opwijk na winst
Foto: © SC

Opstal heeft met de traditie gebroken dat het nog nooit kon winnen van Opwijk. Dat het dit keer wel lukte had veel te maken met de gebrekkige bezoekende afwerking.

Opwijk was voor de rust duidelijk de betere ploeg. De thuisploeg kon alleen dreigen via afstandsschoten. Gregory Capidis tekende voor de eerste kans na voorbereiding van Dimitri De Buyser en Kamal Boujemaoui. De draaibal ging evenwel langs de verkeerde kant van de paal. Op het kwartier kroop de thuisploeg opnieuw door het oog van de naald. Capidis rolde de Opstalse linkerflank op maar Boujemaoui kon net niet binnentippen. Gunter Magits had flink wat last met een afstandsschot van Tim Van Driessche. Daarna kreeg Opwijk een reuzenkans, vooral door toedoen van Boujemaoui. Die zette twee thuisverdedigers in de wind en kwam alleen voor Joeri Heymans. Jammer genoeg voor de bezoekers spatte het schot uiteen op de kruising. Even voor de rust moest Heymans weer tussenbeide komen na een nieuwe actie van Boujemaoui.
 
De eerste kans na de hervatting was ook voor Opwijk. Capidis kwam moederziel alleen oog in oog met de thuisdoelman, maar zijn stiftertje lukte niet. Opstal werkte zich in de wedstrijd en bij hun eerste en ook enige echte kans in de wedstrijd op het uur was het raak. Van Driessche glipte door de buitenspelval en prikte de 1-0 tegen de netten. Opwijk was even aangeslagen en Magits had het niet makkelijk met een schot van Jelle De Wilde. Opwijk bleef proberen maar was duidelijk minder goed dan in de eerste helft. Toch kreeg het nog een grote kans op de gelijkmaker, Capidis kopte in de 71ste minuut evenwel de voorzet van Sven Gheeraert recht in de handen van Heymans. Nadien waren er geen gevaarlijke standjes meer te noteren voor een van beide doelen. Alzo behaalde een erg efficiënt Opstal zijn allereerste zege tegen Opwijk.
Eendracht Opstal: Heymans, Smet, Harnie, Van Belle, Spinoy, Decuypere, De Backer, Atilio (87’ Aeyels), Van Driessche, De Wilde en Carlier.
KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti, De Groeve, Capidis, De Greve, Boujemaoui, Pannecoucke (89’ Verdoodt), Gheeraert (82’ Camara) en De Buyser.
Doelpunt: 60’ Van Driessche (1-0)