Opwijk
Sint-Eloois-Winkel
Datum: 03/02/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk deelt de punten met St-Eloois
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk deelt de punten met St-Eloois
Foto: © SC

Net als vorige week kreeg Opwijk een stug verdedigende ploeg tegenover zich met weinig intentie om voetbal te spelen. Als men in die omstandigheden de geboden kansen de nek omwringt, is een gelijkspel niet ver weg.

Vooral in de eerste helft lieten de bezoekers nauwelijks iets anders zien dan keihard de bal naar voren trappen en dan hopen dat er een kansje uit de lucht viel. In dat opzicht leek de eerste helft tamelijk veel op de wedstrijd van de vorige week. Het eerste schuchtere schotje tussen de palen kwam op naam van Kamal Boujemaoui, maar Jannick Vandromme pakte de afgeweken bal. Een van de vele Winkelse trappen vooruit kwam op het hoofd van Bart Pannecoucke in het strafschopgebied. Thijs Vierstraete miste de power om Gunter Magits te verontrusten. Op het halfuur dan de eerste echte kans. Een vrije trap van Dimitri De Buyser op rechts kwam in de voeten van Boujemaoui, maar zijn schot werd afgeblokt in hoekschop. Ook De Buyser kreeg nog een goede kans na mooi voorbereidend werk van Sven Gheeraert en Boujemaoui. Vrij voor doel trapte hij echter voorlangs.
 
Opwijk kwam tamelijk snel in de tweede helft op voorsprong. De Buyser gaf de ideale doorsteekbal naar Kamal Boujemaoui die er in slaagde het leder in doel te lepelen. Winkel was nu wel verplicht om uit zijn egelstelling te kruipen en eventjes deden ze dat ook. Yannick Cannaert kwam in een vrije schietpositie, maar zag zijn schot voorbij de verste paal wegwaaien. Even voor het uur dan consternatie, de bal geraakte bij een geharrewar maar niet weg uit het doelgebied van Opwijk. Zouhir Boucherim trapte de gelijkmaker tegen de touwen. Nadien kreeg Opwijk nog drie enorme mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Gregory Capidis kreeg tot tweemaal toe in nagenoeg dezelfde minuut vrije baan naar doel. Eerst trapte hij recht op Vandromme en de tweede maal was zijn lob veel te zwak om de bezoekende goalie te verschalken. Winkel beperkte zich ondertussen al lang tot het wegkeilen van de bal en tot enkele afstandsschoten bij gebrek aan echte kansen. Dat brak hen bijna zuur op want net voor affluiten slaagde Boujemaoui er van op een meter van het doel niet in om te scoren.
 
KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, Sbaaiti, De Groeve (75’ Camara), Capidis (85’ Delahaye), De Greve, Boujemaoui, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser (62’ Koffi)
 
Sint-Eloois-Winkel Sport: Vandromme, Fleurman, Van Herpe, Verkinderen, Delporte (63’ De Keyser, 90’ Van Oosthuyse), Houthoofd (46’ Boucherim), Vierstraete, Dupont, Schamp, Duquesne en Cannaert.
 
Doelpunten: 51’ Boujemaoui (1-0) en 59’ Boucherim (1-1)