Speeldag: Speeldag 24
Stadion: SK Opwijk Stadion
Geen beslissing in derby Opwijk - Meldert
Gentil Dossche

Een ongelooflijk tam Opwijk en een voetbalkundig zwak maar gezond agressief Meldert maakten er van deze derby eentje om snel te vergeten. De toeschouwers konden zich toch opwarmen aan de vier doelpunten en de blijvende spanning.

Pas rond het kwartier zagen we het eerste gevaar voor doel, een afstandsschot langs beide zijden niet te na gesproken. Het was dan wel raak want Mohamed ‘Aziz’ Camara verstuurde een goede pass richting De Buyser. Na samenspel met Gregory Capidis verscheen Dimitri De Buyser alleen voor doel en liet Bart De Valck geen schijn van kans. Op de 20ste minuut kreeg Capidis een huizenhoge kans om de thuisvoorsprong te verdubbelen, maar hij faalde alleen voor De Valck. Dat brak de thuisploeg zuur op want in de tegenaanval kwam de bal op rechts voor de voet van Tsongina Kudimbana. Die stuurde een zwak schot naar doel waar Gunter Magits zich op verkeek en de gelijkmaker stond op het bord. Enkele minuten later kreeg Kudimbana de mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te brengen. Hij trapte echter wild naast. Jonathan Paerewijck nam Magits op de korrel en die had er heel wat moeite mee. Jimmy De Groevebediende Kamal Boujemaoui in het strafschopgebied. De thuisspits kapte De Valck uit maar zijn trap verdween naast.

Ook na de rust weinig verbetering bij de thuisploeg tot Meldert zowaar op voorsprong kwam. De vrijstaande Peter De Pauw kopte een hoekschop mooi binnen. De thuisploeg bleef even nonchalant spelen en kansen bleven dan ook uit. Boujemaoui ging door op rechts, stak de bal door naar Camara, die slim teruglegde op De Buyser. De wenkende kans vloog echter naast. Een goed kwartier voor tijd ging Capidis neer na een interventie van De Valck. Tot grote woede van de bezoekende aanhang ging de bal op de stip. Dimitri De Buyser liet de kans niet liggen. De Valck hield Boujemaoui even later van een winnende treffer. Meldert kon daar enkel een zwaar schot van Ahmet Turk tegenover stellen. Net voor affluiten viseerde Boujemaoui de wolken zodat het gelijkspel billijk mag worden genoemd.

KSK Opwijk: Magits, De Boeck, Sbaaiti, De Groeve, Capidis (77’ Tackaert), De Greve, Boujemaoui, Camara, Pannecoucke, Gheeraert (67’ Stanus) en De Buyser.

Verbroedering Meldert: De Valck, Coenen, De Meyer, Wellens, Hindricx (89’ De Langhe), Paerewijck, Kudimbana (86’ Deleu), De Pauw, Turk, De Troetsel en Tresignie.

Doelpunten: 14’ De Buyser (1-0), 21’ Kudimbana (1-1), 54’ De Pauw (1-2) en 73’ De Buyser (2-2)