Speeldag: Speeldag 28
Stadion: SK Opwijk Stadion
Ervaren Opwijk sterker dan jong Maldegem
Gentil Dossche

Tegen de erg jonge bezoekers – gemiddelde leeftijd 19,5 jaar – kreeg Opwijk het moeilijker dan de uitslag laat vermoeden. De jonge leeuwen vochten voor wat ze waard waren, maar moesten zich, telkens de thuisploeg eventjes wat gas gaf, toch gewonnen ge

Het was trouwens Maldegem dat voor het eerste gevaar zorgde. Bart Pannecoucke trapte naast de bal en Sander Cools ging alleen op Gunter Magits af. De bezoekende spits treuzelde net te lang en werd in extremis afgeblokt toen hij op doel schoot. Aan de overzijde moest Jeffrey De Vliegher een vrije trap van De Buyser uit zijn doelvlak ranselen. Even later was het wel raak toen Koen De Coninck teruglegde op Dimitri De Buyser. Met een gestrekt schot bracht hij de thuisploeg op voorsprong. Vier minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht. Miguel Wille schoot een vrije trap van op minstens 30 meter rechtstreeks binnen. De thuisploeg klom opnieuw op voorsprong toen Dimitri De Buyser een collectieve aanval over Abdel Sbaaiti en Vincent Stanus verzilverde. Net voor het halfuur was er een goede Magits nodig om Wille van zijn tweede doelpunt te houden. De laatste kans was voor Opwijk, maar De Coninck trapte na een goede cross van Sbaaiti onnauwkeurig over en naast.

De tweede helft was amper op gang gefloten toen De Buyser de vrijstaande Abdel Sbaaiti bediende en De Vliegher mocht zich terug omdraaien. Op de 53ste minuut kreeg Koen De Coninck de bal even voorbij de middellijn. Hij zag dat De Vliegher veel te ver voor en opzij van het doel stond en trapte het leder van op minstens 45 meter accuraat tegen de netten. Nadien ging de wedstrijd gezapig verder zonder al te veel doelgevaar. Op een tiental minuten van het einde kopte Koen Tackaert na hoekschop op de buitenkant van de paal. De tegenaanval van Maldegem was er een uit het copy-boekje. Willem Bulens zette voor doel en Lorenzo Lammens devieerde de bal mooi met het hoofd voorbij Magits. In de allerlaatste minuut schilderde Jimmy De Groeve de bal op het hoofd van Dimitri De Buyser en die kopte zijn 3de van de dag binnen.

KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti (73’ Verdoodt), De Coninck (66’ De Groeve), Stanus, De Greve, Camara (60’ Tackaert), Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.

KSK Maldegem: De Vliegher, Blondeel, Rys, Cools, Wille, Hertleer (63’ Lammens), Calsyn, De Muynck (63’ De Corte), Crommen (63’ Damme), Bulens en Madou.

Doelpunten: 17’ De Buyser (1-0), 21’ Wille (1-1), 38’ De Buyser (2-1), 46’ Sbaaiti (3-1), 53’ De Coninck (4-1), 80’ Lammens (4-2) en 90’ De Buyser (5-2)