Opwijk
Eendracht Opstal
Datum: 04/05/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk wint derby tegen Opstal
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk wint derby tegen Opstal
Foto: © SC

Voor aanvang van de derby hadden beide ploegen nog enigszins uitzicht op een mogelijke eindrondeplaats. Toen later bleek dat Wevelgem won bij Ieper, bleef alleen nog de statistische waarde over.

De meeste kansen vielen te noteren in de eerste helft. Wim Spinoy verkeek zich op een verre bal en Koen De Coninck verscheen alleen voor Joeri Heymans, maar de open kans werd niet afgewerkt. Aan de overzijde kopte Kim Carlier een voorzet van Jan Straetman voorlangs. Voor de rest moesten beide doelmannen niet tussenkomen. Er kwamen nog halve kansen over en weer, maar er werd gerust met een blanco scorebord.
 
Na de pauze werd het zelfs nog wat minder, ware er niet die dolle 60 seconden geweest tussen de 70ste en de 71ste minuut. Tweemaal ook Dimitri De Buyser in de hoofdrol. Eerst zag hij een geplaatst schot uit de winkelhaak in hoekschop verwerkt door Heymans. Een minuut later was het wel raak. Kapitein Wim De Boeck bracht voor doel en De Buyser werkte binnen. Voor de rest werd het spektakel enkel verzorgd door de bezoekende trainers die de neutrale zone moesten verlaten.
 
KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Sbaaiti, De Coninck (89’ Tackaert), Stanus, Capidis (89’ Verdoodt), De Greve, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser (80’ Camara).

Eendracht Opstal: Heymans, Aeyels, Van Belle, Koppen, Spinoy (73’ Schollaert), De Cuypere, Straetman, Atilio, De Wilde (67’ Van Driessche), Harnie en Carlier
 
Doelpunt: 71’ De Buyser (1-0)