Izegem
Meldert
Datum: 30/09/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stedelijk Sportstadion Izegem
Meldert haalt puntje bij Izegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Meldert haalt puntje bij Izegem
Foto: © SC

Verbroedering Meldert heeft op het veld van FC Izegem een uitstekende kans laten liggen om die vervelende nul uit de kolom van de overwinningen weg te werken. De fusieploeg toonde zich na de pauze de betere. De ploeg liet een penalty onbenut, klom dan toch verdiend op voorsprong, verspeelde dan die bonus en mocht uiteindelijk tevreden zijn met de late gelijkmaker van de ingevallen Andy De Pré.
 
Het bezoekende elftal werd op een aantal plaatsen gewijzigd. In het offensieve compartiment verving Kudimbana de geschorste Hilaerts. De Pauw en De Pré verloren hun plaats aan resp. Diaz en De Neef. De eerste helft was er één om zo snel mogelijk te vergeten. In de aanvangsfase haalde Leyman een voorzet van Vandenabeele weg. Aan de overkant wrong Diaz een open kopkans de nek om. Voorts stapelden de slechte passes zich op en was er amper animo.
 
Na de kampwisseling lag het spelpeil hoger. De Valck was attent bij een scherp voorzetschot van Frédéric Seynhaeve. Een zwakke vrije trap van Diaz ging naast. Aan het uur miste een kopbal van De Neef kracht om doelman Vervaecke te verontrusten. Even later beging Vandeportaele een penaltyfout tegen Kudimbana. Joël plaatste de elfmeter binnen het bereik van Vervaecke. De fusieploeg voerde de druk op en Kudimbana zette zijn misser recht. Met een perfecte voorzet schilderde hij de bal op het hoofd van Paerewyck en deze bracht zijn team met een prachtig kopbaldoelpunt dik verdiend op voorsprong. 0-1. Even later zag Paerewyck zijn kans schoon om de score te verdubbelen toen hij Vervaecke te ver uit zijn doel zag staan. Zijn lob ging nipt naast.
 
Direct daarop was alles te herdoen. Cnudde verzilverde een voorzet van Frédéric Seynhaeve. 1-1. Diezelfde Cnudde zorgde met een tweede doelpunt voor onrust bij de moedige gasten. 2-1. In de slotfase profiteerde de ingekomen De Pré van een geharrewar om van dichtbij gelijk te stellen. 2-2. De Valck hield direct daarop geel-groen overeind bij een pegel van Frédéric Seynhaeve.
 
FC IZEGEM: Vervaecke, Debaere, Vervaeck, Vandeportaele, Labie, De Deygere, Cnudde, Coghe, Frédéric Seynhaeve, Debo (69’ Vandoorne) en Vandenabeele (74’ Otté).
VB MELDERT: De Valck, Coenen, De Meyer, Wellens, De Neef, Van Nyvel, Hindricx, Leyman, Diaz (66’ De Pré), Paerewyck en Kudimbana.
 
Doelpunten: 77’ Paerewyck 0-1, 80’ en 83’ Cnudde 1-1 en 2-1 en 89’ De Pré 2-2.