Meldert
KRC Harelbeke
Datum: 07/10/2007 15:00
Competitie: 3e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Eerste winst voor Meldert
Gentil Dossche
| 0 reacties
Eerste winst voor Meldert
Foto: © SC

Verbroedering heeft eindelijk zijn eerste seizoenszege binnen. Verdiend, dat wel, maar hoogstaand kan de partij zeker niet worden genoemd. Wel moet men vooral het goede onthouden en daarop verder bouwen. Gedane zaken nemen immers geen keer. Bij Sporting West moest men de diensten missen van de gekwetsten Brecht De Vos en Bostoen. Thuiscoach Joly recupereerde Hilaerts na een weekje schorsing. De Pré en Paerewijck verdienstelijk op Izegem kregen een nieuwe kans. Andy De Pré mocht overigens terugblikken op een meer dan degelijke verrichting.
 
De wedstrijd begon hoopgevend, want al in de tweede minuut pakte De Pré uit met een verre inworp. Hilaerts kopte door, doch Kudimbana kopte over. En dan bleef het een hele tijd stil. Veel inzet langs beide kanten aan een redelijk tempo. Teveel onnauwkeurigheden in de opbouw lieten heel wat goed bedoelde acties spaak lopen. De schrik om te verliezen zat er bij Harelbeke en Meldert duidelijk goed in. Aan het kwartier was er dan toch enige dreiging. Kudimbana verlengde een vrije trap van Coenen tot bij Hilaerts, die nog net kon worden afgeblokt. Op de hierop volgende corner van Hindricx volgde een rake kopslag van Wellens maar Uytterhaegen tekende paraat. Rond het halfuur konden de West-Vlamingen eindelijk de neus echt aan het venster steken. Na voorbereidend werk van Remadna schoot Verfaille wild over en naast. Even later was de organisatie in de plaatselijke defensie even weg. Remadna vergat dit uit te buiten. Verbroedering zorgde via De Pré en Hilaerts voor een passend antwoord. Aan de overzijde pakte Remadna uit met een lange soloren, maar hij mikte naast. Aan de 36ste minuut kreeg De Valck met enige moeite een vrijschop van Remadna onder controle. In de slotfase van de eerste periode had de thuisploeg eigenlijk op voorsprong moeten klimmen. Een schitterende voorzet van De Pré werd door Kudimbana tegen de paal verlengd. Net voor het rustsignaal vond Kudimbana na een knap nummertje maatje Hilaerts. Steven schoot over.
 
De tweede speelhelft dreef op een minder peil. Toch vielen er na de koffie meer reële kansen te noteren. Een vrijschop van Claerbout ging via de kruising over. Aan de overkant kopte Coenen een vrije trap van Paerewijck naast. Kudimbana bediende dan Hilaerts, die zijn controle miste. De Pré knalde voorlangs. Even later werkte Devos onbegrijpelijk bijna in eigen doel. Meldert toonde zich de minst slechte en duwde Harelbeke op de eigen helft terug. Aan het uur mikte De Pré opnieuw voorlangs. Minuten later zette Andy een knappe aanval op. Het schot van Hilaerts werd eerst nog afgeweerd, doch het leder raakte niet weg. Vanuit een schuine hoek trof laatstgenoemde eindelijk raak. De West-Vlaamse veer was nu duidelijk gebroken. Halfweg de tweede helft mochten de boeken dicht. Een soort verloren bal van Paerewijck belandde bij Hindricx, die ook al vanuit een scherpe hoek het leder hoog in doel joeg. Een zegezeker Verbroedering controleerde nu het gebeuren. De ingekomen De Leu mikte in het zijnet, maar op aangeven van Hilaerts pakte hij ook zijn goaltje mee. In de slotfase knalde Hilaerts nog op lat en doelman.
 
VB Meldert: De Valck, Coenen, Wellens, De Pré, Vannyvel, Hilaerts, Hindricx, Paerewijck (69’ De Pauw), Kudimbana (78’ De Leu), De Neef en Leyman.
 
SWI Harelbeke: Uytterhaegen, Van de Meulebroucke, Verhelst, Kingsley, Claerbout 68’ Goessaert), Tailleu, Delaere, Verfaille, Remadna (75’ Viaene), Devos en Van Thuyne (62’ Ladon).
 
Doelpunten: 64’ Hilaerts 1-0, 67’ Hindricx 2-0 en 86’ De Leu 3-0